AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
AC Oulu
4-4-2

12

(0-1)

Yleisöä 1107

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.41 // 15.10.2021

Ennakko: AC Oulu-IFK Mariehamn

Ennakko: AC Oulu-IFK Mariehamn

Kuva: IFK Mariehamn

Raatin Stadionilla on paljon pelissä lauantaina, kun AC Oulu saa vieraakseen IFK Mariehamnin.

Joukkueet miehittävät peräkkäisiä sijoja 10. ja 11. sarjataulukossa, mutta eroa on IFK:n eduksi viisi pistettä. AC Oulu kaipaa näin kipeästi pisteitä noustakseen pois karsijan paikalta.

- Kaikki puhuvat sarjataulukosta, mutta pelissä on kuitenkin vain kolme pistettä. Paineet ovat enemmän AC Oululla, he ovat meitä kuitenkin viisi pistettä jäljessä. Lähdemme pelaamaan normaalia peliämme ja totta kai haemme voittoa. Pistekin pitäisi tilanteen nykyisellään ja kolme pistettä olisi toki meille hieno asia, Grönvitt-luotsi Daniel Norrmén miettii asetelmia.

Norrmén painottaa, että IFK Mariehamn ei liikaa tässä tilanteessa keskity vastustajaan. Ricardo Duarte tarttui päävalmentajan tehtäviin Laivastonsinisissä viime viikolla ja pelaamiseen on voitu tehdä isojakin muutoksia.

- On hiukan vaikea arvioida AC Oulua, kun heillä on uusi valmentaja – pelaavatko he kuten ennenkin vai jollain toisella tavalla. AC Oulu tulee varmasti kuitenkin aggressiivisesti ajatellen tilannetta sarjataulukossa. Me olemme kuitenkin valmiita taistelemaan.

Oulussa IFK:n hyvä syysvire on pantu merkille.

- Saarelaisten todella reaktiivinen jalkapallo on ollut syksyn kierroksilla tehokasta ja he ovat olleet todella vahvoja. He ovat saaneet useita vaarallisia vastahyökkäyksiä ja pelien alut ovat olleet todella vahvoja, kuten Vahid Hambon hattutemppu 10 minuuttiin KTP ottelussa.

- Meidän täytyy olla hyviä pallon menetyksien jälkeen, jotta he eivät pääse vastahyökkäyksiin nopeasti. Jos vastahyökkäykset saa heiltä pois, niin meillä on hyvät saumat ottaa pelistä 3 pinnaa, avaa AC Oulun valmentaja Teemu Tavikainen illan ottelun asetelmia.

IFK tekee matkaa kohti Pohjois-Pohjanmaata hiukan poikkeuksellisella tavalla.

- Emme mahtuneet junaan, jolla olisimme normaalisti menneet, joten menemme saaristoreittiä Kustaviin ja siitä sitten bussilla kohti Oulua. Yövymme Kokkolassa ja jatkamme siitä sitten. Tämä on ihan ok näin, Norrmén kuittaa.

IFK Mariehamnin osalta poissaolijoiden lista on lyhyt, mutta joukkueessa on myös yksi iso kysymysmerkki.

- Yanga Baliso on edelleen sivussa. Robin Buwalda sai pienen tällin edellisottelussa, hänen kanssaan on menty päivä kerrallaan, mutta toivomme että hän olisi pelikunnossa lauantaina.

AC OUlulta ovat varmuudella sivussa pelikieltoa kärsivä Lucky Opara sekä vielä toipilaana oleva Jere Kallinen. Dennis Salanovic sen sijaan saattaa tehdä odotetun paluun kokoonpanoon.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Kiistala Jarno
AET 2: Kaivola Eero
4.ET: Korkalainen Tatu

AC Oulu - IFK Mariehamn Raatin stadionilla lauantaina 16.10. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: AC Oulun verkkosivut, IFK TV