AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
3-4-3

11

(0-1)

Yleisöä 265

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.39 // 1.10.2021

Ennakko: FC Honka-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Honka-IFK Mariehamn

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja IFK Mariehamn avaavat Haastajasarjan osaltaan jo lauantaina iltapäivällä Tapiolan Urheilupuistossa.

Hongan sijoitus oli runkosarjan jälkeen kahdeksas, mikä tarkoitti paikkaa alemmassa loppusarjassa. Tämä fakta oli toki tiedossa jo ennen runkosarjan päätöskierrosta, jolla Honka pelasi Ilvestä vastaan malittoman vierastasapelin. Paikka kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan jäi Hongalta lopulta seitsemän pisteen päähän.

Alempaan loppusarjaan päätyminen oli tietenkin joukkueelle pettymys, mutta tavoitteita ja taisteluilmettä löytyy varmasti kauden viimeisiinkin otteluihin.

– Selkeä tavoitteemme on parantaa edellisestä ottelusta. Emme olleet siinä parhaimmillamme ja meidän pitää pystyä pelaamaan paremmin niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Koen, että olemme valmistautuneet hyvin ja pystymme ilman muuta parantamaan selvästi.

- Tavoitteenamme on aina pelata kauden paras peli ja ottaa sitä kautta kolme pistettä. Haluamme myös näyttää kotiyleisölle, että olemme hyvä joukkue, sanoo Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

IFK voitti edellisessä ottelussaan KTP:n 4-2 Vahid Hambon viimeisteltyä hattutempun alle kymmenessä minuutissa.

- Se oli ensimmäinen otteluni avauksessa pitkästä aikaa ja halusin näyttää. Ensimmäinen maali taisi tulla ensimmäisellä kosketuksellani ja sen jälkeen tuli tunne, että teen enemmänkin.

Honka on pelannut erityisesti puolustussuuntaan vahvasti viime otteluissa. Viimeisessä kolmessa ottelussa omiin on mennyt vain yksi maali, ja sekin rangaistuspotkusta. Hyökkäyspelissä löytyy kuitenkin parantamisen varaa. Honka on jäänyt maaleitta samoissa kolmessa ottelussa, vaikka erityisesti kotiotteluissa HJK:ta ja KuPS:ia vastaan maali oli muutaman kerran hyvin lähellä.

Joukkueitten kohtaamiset runkosarjassa menivät ristiin, kun IFK haki toukokuussa Tapiolasta pisteet maalein 0-2. Honka kuittasi potut pottuina elokuussa Maarianhaminassa, kun loppunumerot kirjattiin lukemin 1-3.

Otteluun lähdettäessä joukkueita erottaa vain kolme pistettä Hongan eduksi, joten pisteet ovat arvossaan. Valmistautuminen jäi samalla lyhyeksi, sillä vastustaja varmistui kummankin kannalta vasta torstai-iltana.

- En usko, että se ole mikään ongelma, vaikka toki olisi kiva tietää vastustaja vähän aikaisemmin, Hambo miettii.

Hambo korostaa myös ottelun merkitystä, sillä Haastajasarjassa pelataan vain yksinkertainen sarja.

- Meillä on nyt hyvä itseluottamus ja haemme lisäpisteitä ja uskon, että meillä on kaikki mahdollisuudet kaataa Honka. Uskon että tulee hyvä peli. Honka luultavasti pitää enemmän palloa, mutta se avaa meille tilaisuuksia nopeisiin hyökkäyksiin.

- Vain viisi peliä on jäljellä ja me tarvitsemme pisteitä.

IFK Mariehamnilta ovat loukkaantumisen takia varmuudella sivussa Yanga Baliso, Mohammed Abubakari ja Onni Sillanpää.

Erotuomari Järvinen Jari
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Simani Peiman

FC Honka - IFK Mariehamn Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 2.10. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut, IFK TV