AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Inter
3-4-3

25

(0-3)

Yleisöä 3382

SJK
3-4-3
vko.43 // 30.10.2021

Ennakko: FC Inter-SJK

Ennakko: FC Inter-SJK

Kuva: FC Inter

FC Inter ja SJK taistelevat Veikkausliigan päätöskierroksella pronssisijasta Veritas Stadionilla. Sinimustat ovat paremman maalieron turvin kolmannella sijalla ennen seinäjokisia, joten turkulaisille riittää pronssimitaleihin tasapeli tai voitto.

Pronssitaiston lisäksi juhlavuutta otteluun tuo monet jäähyväiset. Kokeneet Timo Furuhom ja Henrik Moisander jättävät hyvästit liigaviheriöille. Myös päävalmentaja José Riveiro nähdään tällä erää viimeistä kertaa Interin peräsimessä.

Kapteeni Furuholm on yksi kaikkien aikojen seuralegendoista. Hän on tyytyväinen, että pronssin kohtalo ratkaistaan kotinurmella. Alla on hyvä 0-2-voitto Ilveksestä.

– Se oli (Tampereella) ainoa tavoite, että ratkaisu siirretään tänne. Tässä vaiheessa kautta pelit ovat tiukkoja maalin, kahden pelejä. Siinä mielessä erittäin ammattimainen suoritus, kun meillä oli erittäin lyhyt valmistautuminen HJK-ottelun jälkeen. Kasasimme joukot hyvin ja teimme sen, mitä piti, Furuholm kommentoi Interin sivuilla.

85 liigamaalia sinimustille mättänyt Furuholm on tyytyväinen uransa viimeisen pelin lokaatioon myös henkilökohtaisella tasolla.

– Tiedän tapauksia, joissa ura on loppunut vieraskentällä merkityksettömässä ottelussa. Se on ikävämpi vaihtoehto kuin lopettaa kotona rakkaalla stadionilla, jossa saan pelata ammattilaisuran viimeisen pelin, ja siinä on vielä panosta. Hienoa, että kaikki matkassa mukana olleet ihmiset pääsevät seuraamaan vielä viimeistä tanssia, konkari myhäilee.

SJK on pelannut upean nousujohteisen kauden, jonka päätteeksi viimeisessä ottelussa joukkueen on mahdollista sijoittua Veikkausliigassa mitaleille ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2016. Päävalmentaja Jani Honkavaara on saanut joukkueen pelaamaan hyvin yhteen.

– Kovat panokset, hieno peli. Valmistautuminen on lyhyt, mutta tällaiseen peliin olemme oikeastaan valmistautuneet koko kauden. Tämä peli on myös hieno päätös tämän joukkueen tarinalle. Matka on ollut hieno ja saavutimme tavoitteemme, mutta ehkä hienointa on ollut se henkinen yhteys, kaveruus, mitä nämä pelaajat saavuttivat. Ja se on näkynyt kentällä, tunnelmoi FC Inter-ottelun alla Honkavaara seuran sivuilla.

SJK:lla ei ole tulevassa ottelussa pelikieltoja.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Kemppinen Antti
4.ET: Salo Jesse

FC Inter - SJK Veritas Stadionilla sunnuntaina 31.10. klo 17.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Interin ja SJK:n verkkosivut