AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HIFK
3-4-3

03

(0-1)

Yleisöä 1139

Ilves
4-3-3
vko.43 // 30.10.2021

Ennakko: HIFK-Ilves

Ennakko: HIFK-Ilves

Kuva: Niklas Günsberg

Veikkausliigakauden viimeinen kierros pelataan sunnuntaina ja HIFK:n osalta pitkä ja tapahtumarikas kausi päätetään kotiottelulla Ilvestä vastaan.

Helsingin Bolt Arenalla ratkaistaan mestaruussarjan viides sija. Kotijoukkue HIFK pitää viidettä sijaa ennen päätöskierrosta, mutta sunnuntain vastustaja Ilves on vain kaksi pistettä takana ja nousisi voitolla HIFK:n edelle taulukossa.

Sunnuntaina HIFK jahtaa kauden ensimmäistä voittoaan Ilvestä vastaan. Joukkueiden kohtasivat toisiaan edellisen kerran syyskuussa Tampereella ja silloin Ilves oli parempi lukemin 1-0. Jean Carlos Blanco teki kotijoukkueen voittomaalin kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Kauden ensimmäisen kohtaaminen toukokuussa päättyi puolestaan tasalukemin 1-1 Helsingissä.

Tähtirintojen tapaan sunnuntain vierasjoukkue Ilves jahtaa vielä ensimmäistä voittoaan mestaruussarjassa neljän perättäisen tappion jälkeen. Ilves aloitti mestaruussarjan häviämällä 1-2 KuPS:n vieraana ja hävisi seuraavassa ottelussaan HJK:lle 2-3 kotinurmeellaan. Tappioputki sai jatkoa SJK:n vieraana, kun seinäjokelaiset olivat parempia lukemin 4-2.

Sunnuntain kotijoukkue HIFK on puolestaan pelannut kaksi tasapeliä ja hävinnyt kaksi ottelua mestaruussarjassa. Edellisessä ottelussaan punapaidat kärsivät 0-1-tappion Stadin Derbyssä HJK:ta vastaan. Roope Riski iski ottelun ainokaisen varttia ennen päätösvihellystä. David Browne antoi hieno pystysyötön ja Riski viimeisteli vasemmalla jalallaan pallon tyyliikkästi alakulmaan.

– Kauden päättyminen on tietysti haikeaa, ja takanamme on melkoinen matka jonka aikana olemme selättäneet monet vaikeudet. Voimme olla todella ylpeitä kauden saavutuksista ja siitä, kuinka joukkueemme ja pelaajat ovat kehittyneet, joukkueen päävalmentaja Joaquín Gómez sanoo.

Keltavihreiden riveistä kauden päätösottelu jää varmasti sivuun toppari Tatu Miettuselta sekä keskikentän dynamolta Tuure Siiralta, jotka ovat molemmat pelikiellossa korttitilin täytyttyä.

Elokuussa tamperelaisten päävalmentajaksi noussut Toni Kallio sai sulan hattuunsa, kun Ilves osoitti etenkin syyskuussa vahvoja otteita ja lopulta selvitti tiensä Mestaruussarjaan. Kärkinelikko on kuitenkin jättänyt tamperelaiset tylysti nollille.

– Yllättävän paljon tässä on kauden aikana tapahtunut. Ainakin saavutimme minimitavoitteemme eli ylempään loppusarjaan pääsemisen. Sekin startattiin positiivisesti, mutta ehkä nyt on niin sanotusti pudottu maan pinnalle. Vähän jää kaksijakoiset fiilikset, Kallio pohtii Ilveksen sivuilla.

– Jos meillä ei ole koko 90 minuuttia pakka kasassa, niin rahkeet eivät riitä kärkiporukoita vastaan. Mestaruussarjan ensimmäiset KuPS- ja HJK-matsit olivat pelillisesti oikein hyviä. Niistä olisi voitu saada pisteitä, mutta jos realistisia ollaan, niin edellä on neljä selvästi meitä parempaa jengiä tällä kaudella.

Jäljellä on enää tuttu kilpakumppani HIFK, joka on päästänyt kahdessa viimeisimmässä ottelussaan KuPS:aa ja HJK:ta vastaan vain yhden maalin.

– Europaikkaan ei meillä ja HIFK:lla ole enää asiaa, mutta varmasti hyvä taistelu tulee huomenna viidennestä sijasta. Varsinkin viime peleissä HIFK on puolustanut erittäin kurinalaisesti. Se on meiltä taas puuttunut. Toivotaan että saadaan voimasuhteet käännettyä. Viimeksi voitimme heidät 1–0, ja vastaava tulos kelpaisi myös nyt.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Reitala Oliver

HIFK - Ilves Bolt Arenalla sunnuntaina 31.10. klo 17.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HIFK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut