AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HIFK
3-4-3

22

(1-0)

Yleisöä 1346

SJK
3-4-3
vko.41 // 15.10.2021

Ennakko: HIFK-SJK

Ennakko: HIFK-SJK

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK isännöi lauantaina SJK:ta ja pyrkii vielä nousemaan mitalitaisteluun, jossa seinäjokelaiset puolestaan ovat tukevasti mukana.

SJK on tällä hetkellä sarjassa 40 pisteellään sijalla neljä, ja vahvasti mukana europaikka- ja mitalikamppailussa. FC Inter on kahden pisteen etumatkalla sijalla kolme ja perässä tulevat lauantain vastustaja HIFK sekä Ilves, molemmat seitsemän pisteen päässä.

SJK:n edellinen ottelu oli niinikään Helsingin Bolt Arenalla pelattu trilleri, jossa SJK otti historiallisen voiton HJK:sta vieraskentällä upealla 2-3-lopputuloksella. Ottelun SJK-maaleista vastasivat Cristhian Valencia, Denys Oliinyk sekä Tuco. Nyt haussa on "tupla" Helsingistä, mutta helpolla pisteet eivät HIFK:ltakaan irtoa.

– IFK on todella kokenut ja ehkä juuri siksi vaikeasti voitettava joukkue. Jos peli heitä vastaan menee turhan avoimeksi, he ovat sarjan vahvimpia joukkueita. Meidän täytyy olla kurinalaisia, malttaa puolustaa yhtenäisesti ja olla teräviä vastahyökkäyksissä. Hieno peli tulossa, arvioi tulevaa ottelua päävalmentaja Jani Honkavaara.

Lauantain ottelupari kohtasi viimeksi syyskuun alussa Bolt Arenalla. Tuolloin SJK oli ollut erinomaisessa vireessä ja voittanut viidestä ottelustaan neljä ja päätynyt kerran pisteen jakoon ennen kohtaamistaan HIFK:n kanssa. Viime kohtaamisen ensimmäisen jakson lopulla Kei Kamara puski taidokkaasti pallon maaliin Macario Hing-Gloverin laadukkaasta keskityksestä. Osuma jäi ottelun ainoaksi ja HIFK nappasi tärkeät pisteet taistellessaan paikastaan mestaruussarjassa.

– Uskon, että tuleva ottelu SJK:ta vastaan tulee olemaan taktinen ja että pystymme dominoimaan ottelua, kuten aiemmissakin kohtaamisissamme näimme, HIFK-luotsi Joaquin Gómez kommentoi lauantain ottelua.

– Pyrimme olemaan vaikea vastus SJK:lle, joka aiheuttaa hankaluuksia luomalla paljon hyökkäystilanteita. Jos olemme rohkeita ja hallitsemme peliä, meillä on todella hyvät mahdollisuudet ottaa täydet kolme pistettä ottelusta. Siten olisimme taas paremmassa asemassa, kun taistelemme kärkisijoista, Gómez lisää.

HJK:n Jani Bäckman kärsii pelikiellosta hänen korttitilinsä täytyttyä viime kohtaamisessa FC Interiä vastaan.

Niin ikään SJK:n puolustaja Cristhian Valencia ei voi pelata lauantain ottelussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Erotuomari: Gestranius Mattias
AET 1: Mantere Juuso
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Mainz Jonathan

HIFK - SJK Bolt Arenalla lauantaina 16.10. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HIFK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut