AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HIFK
3-4-3

31

(3-1)

Yleisöä 1506

AC Oulu
4-3-3
vko.36 // 10.9.2021

Ennakko: HIFK-AC Oulu

Ennakko: HIFK-AC Oulu

Kuva: Niklas Günsberg

Tiistaina SJK:n kotikentällään kaatanut HIFK saa seuraavan kerran vieraita jo lauantaina, kun Veikkausliigan sarjataulukossa sijalla yhdeksän majaileva AC Oulu saapuu Helsinkiin.

HIFK ja AC Oulu kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran tällä kaudella toukokuussa Oulussa. Ensimmäinen puoliaika päättyi tasan 1-1, mutta lopulta vieraat saivat kolme sarjapistettä mukaansa ottelun 67. peliminuutilla syntyneen 1-2-maalin myötä. Moshtagh Yaghoubi ja Pipe Sáez vastasivat HIFK:n maaleista kyseisessä ottelussa.

AC Oulu aloitti kautensa mollivoittoisesti. Veikkausliigassa ensimmäistä kertaa sitten kauden 2010 pelannut oululaisseura hävisi kuusi ensimmäistä otteluaan maalierolla 3-14. Joukkueen kauden ensimmäinen voitto tuli seitsemännellä kierroksella KTP:ta vastaan.

Heinäkuun puolivälin tienoilla Jyrki Aholan valmentama ryhmä otti todella ison voiton, kun se toistaiseksi ainoana joukkueena tällä kaudella pystyi voittamaan sarjakärki HJK:n. Sen jälkeen AC Oulun kurssi on selvästi kääntynyt kohti parempaa. Joukkue tulee HIFK-otteluun neljän tappiottoman pelin putkessa.

- Isolle kirkolle päästään lauantaina pelaamaan hyvävireistä HIFKiä vastaan. Pitkähkö tauko peleistä tuntui tekevän heille hyvää ja pelaaminen tauon jälkeen on näyttänyt maistuvan, joten mitään etua pelaamattomuudesta meille tuskin saadaan. HIFK on varmasti jo normaalissa pelirytmissä, kun ovat jo useamman pelin saaneet tässä taukonsa jälkeen pelata. HIFK on kokenut, pallovarma ja todella dynaaminen joukkue. He vaihtavat paljon paikkoja ja etenevät tarvittaessa myös nopeasti.

- Me olemme myös päässeet vähän huilaamaan, joten illan peliin lähdetään tuoreilla jaloilla hyvän treeniviikon jälkeen. Illan ottelusta tulee varmasti vauhdikas ja uskon, että tunnetta siitä pelistä ei tule puuttumaan, kommentoi AC Oulun valmentaja Teemu Tavikainen illan ottelua.

HIFK puolestaan tulee AC Oulu-kamppailuun kahden ottelun voittoputkessa. FC Honka- ja SJK-voittojen takuumiehenä on toiminut huippuvireinen Kei Kamara, joka näissä ottelussa on viimeistellyt yhteensä kolme maalia. Puolustuspäässä viimeisenä lukkona on ollut peräti viidessä kuudessa pelaamassaan ottelussa nollapelin torjunut maalivahti Calum Ward.

HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez odottaa tiukkaa ottelua lauantaina.

– Olemme nyt sellaisessa jaksossa, jossa on otteluita neljän päivän välein. Siksi tärkeintä on pitää huolta siitä, että tämä meidän hyvä vire pysyy. Meidän täytyy keskittyä omiin vahvuuksiamme sekä pitää huolta pelaajien palautumisesta tiiviissä otteluruuhkassa.

– AC Oulu on vahvistunut, mutta osoitti jo viime kohtaamisessa olevansa vastustajalleen vaikea joukkue kohdata. Kyseessä on rohkea ja hyvin organisoitu joukkue, joka nyt on vahvistanut näitä peruspilareita entisestään.

AC Oulun kokoonpanosta on poissa edelleen Jarkko Hurme loukkaantumisen vuoksi.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Kettunen Eemeli
AET 2: Monola Risto
4.ET: Matilainen Lassi

HIFK-AC Oulu Bolt Arenalla lauantaina 11.9. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HIFK:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut