AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
AC Oulu
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 1662

FC Lahti
4-3-3
vko.34 // 27.8.2021

Ennakko: AC Oulu-FC Lahti

Ennakko: AC Oulu-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu isännöi lauantaina FC Lahtea molemmille runkosarjasijoitusten kannalta tärkeässä ottelussa.

Kotijoukkue AC Oulu on noussut taistelemaan jo ylemmän loppusarjan paikoista kesän siirtoikkunan hyvien hankintojen ansiosta. Oululaiset ovat voittaneet kolme viimeisintä ottelua pitäen samalla myös oman maalinsa puhtaana. Edellisellä kierroksella Oulu kaatoi Hakan Valkeakoskella Lucky Oparan kulmapotkun jälkitilanteesta syntyneellä maalilla.

- Meillä on kolmen pelin voittoputki alla ilman päästä päästettyä maalia ja kotona myös voitettu kolme peliä putkeen ja aina nälkä kasvaa syödessä. Nyt tiedetään, että edessä on kahden viikon maaottelutauko, eikä tarvitse säästellä mitään – uskon, että kaikki pannaan likoon. arvioi AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola.

- Varmasti vastustaja joutuu tekemään kovan päivätyön, jos aikoo saada täältä jotain mukaan.

Pitkän tappiottoman putken katkettua FC Lahti on puolestaan hävinnyt kaksi ottelua. Ensin FC Haka vei pisteet Lahdesta 2-0 ja maanantaina HJK onnistui kertaalleen maalinteossa lahtelaisten jäädessä nollille. Chinedu Geoffrey oli lahtelaisista lähimpänä maalintekoa, kun hänen ensimmäisen jakson laukaus pamahti ylärimaan. Tappio oli kuitenkin vasta kauden neljäs ja Lahti on yhä sarjan neljäntenä ennen viikonlopun kierrosta.

Lahti lähtee lauantain kovaan vierasotteluun hakemaan ehjempää suoritusta. Kokoonpanosta on varmasti sivussa vain Viljami Isotalo. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa näkevänsä lauantaina tehokkaamman lahtelaisnipun.

– Lähdemme hyvillä fiiliksillä peliin. Meillä on harmittava peli takana. Meille on tapahtunut kahdessa edellisessä ottelussa virheitä, jotka on nyt käsitelty. Huomenna on peli ja Oulu on uudistunut alkukaudesta. He ovat saaneet uusia pelaajia ja tasapainon pelaamiseensa. He pystyvät hallitsemaan ja heidän vahvuutensa on tilanteenvaihdot. Heillä on myös hyvät yksilöt laidoissa.

- Meidän tehtävänämme on estää se ja parantaa omaa peliämme. Haluamme olla myös tehokkaita, jotta voimme onnistua. Pisteitä lähdemme hakemaan, mutta peli ei tule olemaan helppo, Zeneli tietää.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Mantere Juuso
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Väärälä Joakim

AC Oulu-FC Lahti Raatin stadionilla lauantaina 28.8. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: ACO TV, FC Lahden verkkosivut