AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1932

HJK
3-4-3
vko.34 // 23.8.2021

HJK vei pisteet tiukassa kamppailussa (FC Lahti - HJK 0-1)

HJK vei pisteet tiukassa kamppailussa (FC Lahti - HJK 0-1)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kärsi 0-1-tappion maanantaina tuulisella Lahden stadionilla Helsingin Jalkapalloklubille.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja vierailija HJK hyödynsi FC Lahden virheen seitsemän minuutin jälkeen. Roope Riski katkaisi lahtelaisalakerran syötön ja käynnisti nopean ylivoimahyökkäyksen. Riski syötti keskellä olleelle David Brownelle, jolla oli tilaa ja aikaa. Browne niittasi Mikko Viitikon liu'usta huolimatta pallon alakulmaan ja HJK:n 1-0-johtoon.

Riski oli ensimmäisellä jaksolla vaarallinen. Reilun vartin jälkeen hän pääsi perättäisissä tilanteissa ampumaan, mutta molemmilla kerroilla laukaukset menivät maalipuiden ohi. FC Lahti ei juurikaan saanut pidettyä palloa, eikä nopeat hyökkäykset johtaneet mihinkään.

Vasta aivan jakson lopussa lahtelaiset saivat luotua painetta HJK:n päätyyn erikoistilanteilla. Ensin Kristian Yli-Hietanen sai otettua pallon haltuun rangaistusalueella, mutta hyökkääjä ei saanut punnerrettua laukausta. Javi Hervás puolestaan ampui niukasti yli aivan rangaistusalueen rajalta tuomitusta vapaapotkusta.

Lahti sai luotua myös pelitilannepaikan lisäajalla. Loorents Hertsi löysi Chinedu Geoffreyn, joka pääsi puolittain läpi. Geoffreyn hirmukuti kimposi valitettavasti yläputkesta takaisin kentälle ja tauolle siirryttiin vierailijoiden 1-0-johdossa.

Lahti tuli toiselle jaksolle huomattavasti paremmalla jalalla ja Klubi joutui vetäytymään kuoreensa. Lahtelaiset yrittivät kärsivällisesti murtaa puolustusta ja se avasi Klubille paikkoja vastahyökkäyksiin. Filip Valenčič pelasi avopaikan reilun tunnin jälkeen David Brownelle, mutta Antonio Reguero venyi paraatipelastukseen.

Viimeisen kymmenminuuttisen Lahti vyörytti kohti Klubin maalia. Parhaiksi paikoiksi jäivät Chinedu Geoffreyn yli mennyt saksipotkuyritys ja lisäajan lopun erikoistilannehässäkät. Näin ollen HJK nappasi matkaansa täydet kolme pistettä.