AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1932

HJK
3-4-3
vko.33 // 22.8.2021

Ennakko: FC Lahti - HJK

Ennakko: FC Lahti - HJK

Kuva: Juha Tamminen

Eurooppalainen pääkaupunki saa maanantaina vieraita suomalaisesta pääkaupungista. Ympäristöpääkaupungin ylpeys FC Lahti saa vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin.

FC Lahden pitkä tappioton putki tuli päätökseen edellisessä ottelussa FC Hakaa vastaan. Lahti hävisi 2-0. Lahtelaiset eivät saaneet missään vaiheessa ottelua peliään rullaamaan ja Haka rankaisi armotta lahtelaisvirheistä. Tappiosta huolimatta FC Lahti säilyi liigan sarjataulukossa yhä kolmantena ennen viikonlopun kierrosta.

Maanantain pääkaupunkien kohtaamiseen FC Lahti lähtee hakemaan ehjää ja huomattavasti parempaa suoritusta. Joukkueen pelaajatilanne on erittäin hyvä. Henri Eninful vapautuu pelikiellosta. Poissa on varmasti vain Viljami Isotalo ja muutaman pelaajan tilanne on vielä hyvin pieni kysymysmerkki. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa maanantain kamppailusta kovaa.

– Huomenna on luvassa kova ottelu. Meillä on joukkuetasolla ja yksilötasolla edellisestä ottelusta paljon parannettavaa ja se on yksi prioriteettimme. Meidän tulee päästä omalle tasollemme ja sen yli. Huomenna tulee olemaan erittäin kova ottelu ja kovavireinen HJK tulee vastaan.

- Kun saamme oman pelimme omalle tasollemme niin haastamme kenet vain. Ottelu on tärkeä meille, koska pelaamme kotona ja pisteet ovat meille tärkeitä. Laitamme kaikki paukut siihen, että otamme voiton, Zeneli kertoo.

HJK on ollut tiiviistä ottelutahdista huolimatta tasaisen vahva suorittaja läpi kauden. Alla on jo 10 nollapeliä liigassa, niiden joukossa neljä viimeistä ottelua IFK Mariehamnia, KTP:tä, SJK:ta ja Hakaa vastaan. Lahtelaisten vahvan nousun tukipilareista kenties pitävin on ollut Antonio Regueron varma maalivahtipeli. Kokenut 39-vuotias Real Madridin kasvatti torjui viime kaudella HJK:n mestaruuteen. Vastustajan vahvat otteet on toki pantu merkille myös HJK:ssa.

– Lahti on pelannut tuloksellisesti vahvan kauden. Toisaalta heillä on monta hyvää ja kokenutta pelaajaa, joten sinällään se ei ole yllätys. He ovat pelanneet muuten liigassa suhteellisen avoimesti hyökäten monen pelaajan voimin ja pyrkien prässäämään korkealta. Kuitenkin meitä vastaan toukokuussa ja myös edellisellä kaudella ovat valinneet hyvin erilaisen ja huomattavasti passiivisemman ottelusuunnitelman.

- Huomenna nähdään, miten he lähestyvät tätä peliä, analysoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Leino Mikko

FC Lahti - HJK Lahden Stadionilla maanantaina 23.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HJK:n verkkosivut