4-5-1
vko.33 // 21.8.2021

Inter palasi voittojen tielle (FC Inter - Ilves 2-0)

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter sai kolmen ottelun voitottoman putkensa poikki kaatamalla Ilveksen lauantaina kotonaan maalein 2-0.

Pitkän siirtoprosessin jälkeen Ilves-toppari Tabi Manga pääsi debyyttiottelussaan avauskentälliseen. Kokenut 26-vuotias kamerunilainen ei turhia hötkyillyt, eikä hänestä saattanut aistia epävarmuutta edes Inter-debyyttinsä tehnyttä Petteri Forsellia vastaan.

Kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiä pitkälti juuri Forsellin kautta. Puolan pääsarjassa meritoitunut väkkärä operoi laajalla säteellä. Keskikentän väännöissä nähtiin paljon kontakteja ja sitä myötä vapaapotkuja. Pikkuhiljaa hallinta siirtyi Interille.

Vartin pelin jälkeen Aleksi Paanasella oli Forsellin syötöstä mainio paikka avausmaalin iskemiseen, mutta Ilves-maalilla Rasmus Leislahti teki itsensä isoksi ja peitti etukulman hyvin.

Puolen tunnin merkin kohdalla Ilvestä aiemmin kaikkiaan kahdeksan kertaa liigapeleissä rokottanut Timo Furuholm laukoi yläriman kautta yli. Juuri ennen taukoa "Furkalla" oli vielä toinenkin paikka, mutta hän ei aivan yltänyt avopaikasta Rick Kettingin keskitykseen.

Liigadebytantti Sylvanus Nimely pyrki toisella jaksolla elävöittämään Ilveksen hyökkäystä. Maalipaikat olivat kuitenkin kortilla tupsukorvien puolustaessa matalassa blokissa. Vieraiden paras tilaisuus avautui Teemu Jäntille, jonka muulinpotku kuitenkin pysähtyi Henrik Moisanderin hyppysiin.

Ilves näytti jo hyydyttävän kotijoukkueen peli-ilon, mutta 72. minuutilla keskialueen pallonmenetys kostautui. Forsell kirmasi oikealta laidalta ja antoi terävän keskityksen taka-alueelle. Sinne ennätti kukas muukaan, kuin Furuholm. Syöksypuskumaali oli Inter-ikonin neljäs osuma tällä kaudella.

Muutama minuutti myöhemmin nähtiin toisinto avausmaalista. Keskialueen syöttövirhe johti Interin nopeaan vastaiskuun. Jälleen Forsell teki esityön ja oikealta laidalta karattiin maalintekoon. Tällä kertaa Benjamin Källman oli karussa ja hän ujutti pallon verkkoon seitsemännen kerran kuluvalla kaudella.

Loppuminuuteilla Moisanderin ja Joona Vetelin yhteenotosta rangaistusalueella olisi voinut tuomita etua Ilvekselle, mutta tällä kertaa maalivahti selvisi kuin koira veräjästä. Interin maalintekovoima yhdistettynä Forsellin tarjoiluun oli tappava yhdistelmä. Ilves kokee toisen perättäisen tappion ja pysyy sarjataulukon seitsemäntenä.