AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

32

(0-1)

Yleisöä 1863

FC Honka
3-4-3
vko.32 // 15.8.2021

Ennakko: SJK - FC Honka

Ennakko: SJK - FC Honka

Kuva: Juhani Järvenpää

SJK ja FC Honka kohtaavat maanantaina Veikkausliigakierroksen päättävässä, lauantailta siirretyssä ottelussa.

SJK on viime viikon joutunut pitämään harjoitusviikkona, kun edellinen vierasottelu Helsingin IFK:ta vastaan peruttiin, HIFK-leirissä ilmenneen koronatapauksen vuoksi. Samalla myös SJK:n tämä oma kotiottelu siirtyi lauantailta maanantaille, koska osalla SJK:n pelaajista oli korona-altistumisen vuoksi päällä viranomaisen määräämä karanteeni. Viime viikolla SJK piti pelituntumaa yllä ja pelasi sisäisen harjoitusottelun, mukanaan useampi SJK Akatemian pelaaja.

Veikkausliigassa SJK on erinomaisissa asetelmissa, kun runkosarjan viimeinen kolmannes käynnistyi. Sijoitus on tätä kirjoitettaessa viides, mutta vain kolmen pisteen päässä mitalisijoista. Kuntopuntarissa SJK on viimeisen viiden pelin otannalla jaetulla toisella sijalla yhdessä HJK:n kanssa, mutta paremmalla maalierolla HJK:n yläpuolella.

– Hyvillä fiiliksillä ennen kaikkea siitä, että päästään ottelu pelaamaan, eikä tule liian pitää pelitaukoa. Pelitauot on aina hankalia, varsinkin kun on hyvässä pelivireessä. Me ollaan pelattu sisäinen peli ja päästy kokoajan treenaamaan, joten sillä tavoin on hyvä vire, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Erityisen vahvaa on ollut seinäjokelaisten oman pään peli. Yksitoista päästettyä maalia on yhdessä KuPS:n ja HIFK:n kanssa toiseksi vähiten koko sarjassa. Vähemmän maaleja on päästänyt vain sarjakärki HJK. Myös hyökkäyspäästä löytyy onnistujia. Joukkueen paras maalintekijä on neljästi osunut englantilaiskärki Jake Jervis.

– SJK:sta löytyy paljon laadukasta yksilöosaamista, oletettavasti keskityksiä ja pidempiä syöttöjä linjan taakse, sekä hetkittäin korkeaa ja aggressiivista prässäämistä, toteaa puolustaja Henri Aalto.

– Oman kolmanneksen ja boksin laadukas puolustaminen, onnistunut pelinavaaminen ja tilojen hyödyntäminen SJK:n prässiä ja muotoa vastaan, sekä tehokas murtautumispeli ja viimeisteleminen yläkolmanneksella, hän luettelee erityisen tärkeiksi asioiksi, joissa Hongan tulee onnistua maanantain kamppailussa hakeakseen täyden pistepotin Espooseen.

Honka on myös parantanut kauden edetessä ja tämä on pantu merkille Seinäjoellakin.

– Honka on myös ollut hyvässä vireessä viime aikoina. Viisi tappiotonta peliä alla, joten sinänsä ihan hyvä peli varmasti tulossa. Honka on hyvä pallollinen joukkue ja vähän meidän pitää päästä rikkomaan heidän peliä. Mutta toisaalta, meidän peli on tällä hetkellä hyvässä formissa ja jätkät näyttää hyviltä treeneissä, Honkavaara sanoo.

Viime kierroksella Honka otti komean 4-1-kotivoiton Ilveksestä, Juan Alegrian osuessa kahdesti. Keltamustien kaksi muuta maalia syntyivät Niklas Pyyhtiän sekä Darren Smithin toimesta.

– Toteutamme ottelusuunnitelman eri vaiheita hitusen kliinisemmin kuin alkukaudesta, mutta olemme myös suoriutuneet paremmin molempien boksien edustoilla sekä hyökkäyspään erikoistilanteissa. Kyse ei ole isoista asioista, peliteot on vain saatu paremmin ulosmitattua pisteiksi, Aalto näkee tuloskunnon parantumisen taustat.

Honka ja SJK ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin. Tapiolassa Honka koki karvaan 0-1-tappion loppuhetkien osumalla.

SJK:n pelaajatilanne on hyvä, sillä ja joukkueessa on vain pikkuvaivoja, ei mitään pidempiä loukkaantumisia. Pelikieltoja ei myöskään ole.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Kemppinen Antti
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Sariola Olli-Jussi

SJK - FC Honka OmaSp Stadionilla maanantaina 16.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut