3-4-3
vko.31 // 8.8.2021

FC Haka taisteli voiton FC Interistä (FC Haka-FC Inter 1-0)

Haka kesti Interin painostuksen. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Haka nappasi tärkeän voiton kaadettuaan kotikentällään kovan taistelun jälkeen FC Interin 1-0 (1-0).

Haka aloitti pelin vauhdikkaalla otteella rakentaen peliä virtaviivaisesti erityisesti laitojen kautta – tästä parhaimpana esimerkkinä 10. minuutin kohdilla Samuel Chidi spurttijuoksu laitaa pitkin. Juoksu päättyi tyylikkääseen tsippausviimeistelyyn, joka meni hienoisesti Henrik Moisanderin vartioiman maalin yli. Inter pääsi nopeasti peliin mukaan ja otti odotetusti pallonhallinnan itselleen, jolloin Hakalta vaadittiin myös kurinalaista puolustamista. Hakan tuli olla erityisesti Interin Benjamin Källmanin kanssa varuillaan, jonka useat laukaukset jäivät puolimatkalle joko Haka-vahti Mika Hilanderin hyppysiin taikka Luiyi de Lucasin ja Niklas Fribergin oikea-aikaisiin katkoihin.

Intensiivinen alku hellitti ensimmäisen reilun parikymppisen jälkeen ja ottelu oli tasaista vääntöä. Haka sai erinomaisen maalipaikan 30. minuutilla, kun Salomo Ojalan laukaus kohti takakulmaa näytti jo menevän sisään. Maalivahti Moisander sai näppinsä kuitenkin väliin.

Intensiivisyydestä ei oltu tähän mennessä kuitenkaan nähty puoliakaan. Draaman hetkiä koettiin noin 38. minuutilla, kun Maximus Tainiolle näytettiin punaista korttia liukutaklauksestaan Interin Källmaniin hetkeä aikaisemmin. Tilanteen aiheuttamasta torikokouksesta aiheutui myös keltaiset kortit Interin Lassi Järvenpäälle ja Juuso Hämäläiselle sekä Hakan Antto Hilskalle. Haka reagoi punaiseen korttiin vaihtamalla pirteästi aloittaneen Ojalan tilalle tuli kapteeni Jacob Bushue.

Inter pyrki hyödyntämään tilanteen, mutta valkeakoskelaiset eivät suostuneet lannistumaan takaiskusta huolimatta. Joukkueen taistelu jatkui ja mahtava asenne palkittiin ensimmäisen puoliajan lisäajalla, kun Friberg pääsi puskemaan Janne-Pekka Laineen antamasta tarkasta kulmapotkusta Hakan 1-0-johtoon.

Taistelu oli intensiivistä puolin ja toisin. Erikoistilanteet Haka puolusti mallikkaasti ja tällä osa-alueessa joukkue oli tehnyt suuria harppauksia eteenpäin verrattuna kauden aiempiin suorituksiin.

Loppuhetkillä Inter hallitsi palloa vahvasti Hakan päädyssä ja parivaljakko Benjamin Källman-Timo Furuholm saivat aiheutettua jännittäviä tilanteita. Molemmat saivat aikaiseksi laukaukset, jotka ohjautuivat kuitenkin maalin ohitse, mutta valkeakoskelaiset pääsivät myös pallonriistoista sujuvasti hyökkäämään ja kuluttamaan aikaa Interin päädyssä. Myös hetkiä ennen ottelun päättymistä Andrija Bosjnakilla oli Samuel Chidin erinomaisesta läpisyötöstä avaimet viedä ottelu 2-0-lukemiin, mutta Moisander hoiteli tilanteen hyvin ja Bosnjak ajautui liian pieneen kulmaan, jonka jälkeen yritys meni ohi maalin.

Haka kesti loppuun saakka ja pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Samalla se ohitti sarjataulukossa AC Oulun ja IFK Mariehamnin nousten yhdeksänneksi.