4-3-3
vko.31 // 8.8.2021

Honka komeaan voittoon Ilveksestä (FC Honka - Ilves 4-1)

Kuva: Juhani Järvenpää

Sunnuntaina Tapiolan urheilupuistossa kotijoukkue FC Honka ei jättänyt Ilvekselle mahdollisuuksia, vaan vei voiton maalein 4-1.

Tamperelaisjoukkue luotti kotimaiseen voimaan. Ainoastaan kolumbialainen Jean Blanco toi kansainvälistä väriä avaukseen. Kasvattiseurastaan FC Hongasta Ilvekseen vuosi sitten siirtynyt Doni Arifi palasi myös aloituskentälliseen.

18-vuotias espoolaisväkkärä Otso Koskinen oli monesti aiheuttamassa Ilves-puolustukselle harmaita hiuksia. 17. minuutilla Koskinen luuti kulmapotkutilanteessa pallon ylärimaan. Paluupallon kävi runnomassa sisään Juan Alegria, ja kotiyleisö sai juhlia aikaista johtomaalia.

Pallo pysyi kokovihreissä asuissa pelanneen Ilveksen kenttäpuoliskolla. Honka tilkitsi syöttövälejä hyvin, eivätkä tupsukorvat päässeet etenemään vapaasti. Lukuisat kulmapotkut pitivät aistit valppaana vieraspäädyssä.

Tauolla piristynyt Ilves sai horjutettua hyvin pelanneen Hongan kulkua. Esimerkiksi Eetu Mömmö oli alati vaarallinen pideltävä vasemmalla laidallaan.

Tunnin pelin sisään paras maalipaikka avautui kuitenkin kotijoukkueelle. Kolme maalia tällä kaudella viimeistellyt Lucas Kaufmann purjehti oikealta laidalta rangaistusalueen sisään. Harhauttelujen ja seinäsyötön jälkeen Kaufmannilla oli tuhannen taalan paikka, mutta Rasmus Leislahti venytti loistavan syöksyn pallon tielle.

Hetkeä myöhemmin pallo pelattiin pitkällä poikittaissyötöllä vasemmalle boksiin Jonas Leväselle. 27-vuotiaalla puolustajalla oli pitkä aika asetella pallo ja virittää kanuuna valmiiksi. Vihainen veto oli matkalla yläkulmaan, kunnes jälleen Leislahden näpit ehtivät väliin.

Seuraavasta tilanteesta espoolaiset saivat viimein haluamansa. Kulmapotkun jälkitilanteesta keskitys leijaili taka-alueelle vapaaksi unohtuneelle Alegrialle, jolla oli melko helppo työ puskea peliväline rysään. 2–0-tilanteessa kissapedon iltapuhde muuttui sangen tukalaksi vahvavireisen vastustajan vieraana.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa 17-vuotias Niklas Pyyhtiä pääsi kaunistelemaan lukemia. Vasemman jalan kaukolaukaus upposi tarkasti tolpan juureen.

Ottelun käytännössä jo ratkettua livahti Darren Smith vielä läpiajoon ja ujutti pallon etukulmasta sisään. Smithin maali näytti jäävän ottelun viimeiseksi, kunnes viimeisestä tilanteesta Ilves-puolustaja Mikael Almén kävi vielä kaventamassa hölmistyneiden keltamustien edestä loppulukemiksi 4–1.

Tappiosta huolimatta tamperelaiset jatkavat sarjan seitsemänsinä. Espoolaiset kuitenkin huohottavat niskaan.