HIFK
3-4-3
vko.39 // 30.9.2021

Haka jatkoi voittoputkeaan (FC Haka-HIFK 2-0)

FC Haka ja HIFK ottivat vihdoin yhteen Tehtaankentällä, kun kahdesti korona -varotoimenpiteenä peruttu ottelu starttasi kello 18.30 torstai -illassa.

Kahdesta edellisottelusta täydet kuusi pistettä napannut Haka ei lähtenyt isommin muuttamaan toimivaa kokoonpanoa. Maximus Tainio palasi pelikiellon jälkeen keskikentälle ja pelikiellossa puolestaan olevan Niklas Fribergin korvasi Eero-Matti Auvinen Luiyi de Lucasin rinnalla.

Valkopaitojen ryhmitys sen sijaan muuttui neljän alakertaan, minkä seurauksena avauspaikan hyökkäyskolmikossa sai Logan Rogerson, joka kiitti vastuusta parhaalla mahdollisella tavalla, iskemällä ottelun avausmaalin 24. minuutilla.

Hakalla oli hyvä pallollinen vaihe hyökkäyskolmanneksella, mikä päättyi Janne-Pekka Laineen keskitykseen kohti takatolppaa. Rogerson tuli tilanteeseen oikea-aikaisesti ja puski pallon voimalla maliin Macario Hing-Gloverin jäädessä tilanteessa toiseksi.

Ottelun avauspuolikkaalla pallonhallinta oli vierasjoukkueella, mutta maalipaikat vei kotijoukkue selvästi nimiinsä 8-2.

Toisella jaksolla pelin juoni oli ensimmäisen kaltainen ja pallonhallinta vieläkin enemmän vieraiden hallussa. Haka puolusti kuitenkin erinomaisen tiiviisti, eikä punapaidat päässeet koko ottelussa testaamaan Aatu Hakalan torjuntataitoja kertaakaan. HJK:n verkkoon kaksi maalia upottanut Kei Kamara pysyi muiden tähtirintojen tavoin pimennossa.

Lopullinen niitti ottelulle nähtiin 80. minuutilla, kun Haka iski loppulukemiksi 2-0. Maali syntyi kulmasta, mikä oli seurausta Rogersonin keskityksestä, minkä de Lucas puski HIFK -maalivahti Markus Uusitalon sormien kautta kulmaksi. Pallon taakse asteli Maximus Tainio, jonka maalin edustalle suuntautuneen keskityksen puski sisään Donaldo Acka.

Voitolla Haka nousi runkosarjan päätteeksi sijalle yhdeksän, mikä tarkoittaa tulevassa haastajasarjassa ennen kaikkea sitä, että vieraspelireissut Ouluun ja Maarianhaminaan vaihtuivat kotiotteluiksi.