AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 2017

AC Oulu
4-4-2
vko.30 // 29.7.2021

Ennakko: Ilves-AC Oulu

Ennakko: Ilves-AC Oulu

Ilves ja AC Oulu iskevät yhteen perjantaina. (Kuva: Elias Mustonen)

Ilves ja AC Oulu taistelevat tärkeistä pisteistä perjantaina Ratinassa. Ottelu alkaa kello 18.30.

Ilves haluaa katkaista kahden ottelun tappioputkensa ja AC Oulu on sarjajumbona, mutta se ei kerro koko totuutta joukkueen nykykunnosta. Tamperelaiset saavat vastaansa sisuuntuneet pohjoisen pojat.

Ilves ja AC Oulu kohtasivat toukokuun alussa ensimmäisellä kierroksella. Tuolloin yhtä päivää vaille 19-vuotias Eetu Mömmö teki kaksi hienoa puskumaalia. Kissapeto haki 2–0-vierasvoiton. Rasmus Leislahti piti nollapelin Veikkausliiga-debyytissään.

AC Oulu palasi täksi kaudeksi Veikkausliigaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Sarjanousijoiden taival on ollut hankala, sillä 13 ottelusta on kertynyt vain seitsemän pistettä. Sarjajumbon ja suoran putoajan paikalla roikkuvan Oulun edellä on yhden pisteen turvin FC KTP.

Juuri AC Oulu on vastustajana mielenkiintoinen. Laivastonsiniset ovat sarjan viimeisinä, mutta samalla he ovat vahvasti nostamassa lukemiaan kuntopuntarissa.

– Vastassa on kovat piippuun ladannut joukkue. Siellä on huomattu, että sarjapaikka ei ehkä onnistu alkukauden ajatuksilla ja siihen on reagoitu. Seura on panostanut ja sanonut "all in", Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kuvailee.

Seuran ostovoiman lisäksi päävalmentaja Jyrki Ahola on tuonut pallonhallintaan pyrkivän pelimallin sekaan suoraviivaisuutta.

– Oulun peliesitys on kyllä aivan selvästi parantunut. Kotivoitto HJK:sta on totta kai makea juttu. Mielestäni todella miehekäs nousu kahden maalin tappioasemasta SJK:n kotikentällä, vaikka ei pisteitä jäänytkään.

– Uudenlaisten pelaajatyyppien lisäksi pelityylikin on muuttunut matkan varrella. Variaatioita on ja yläkerran osaaminenkin mahdollistaa sen. Yksi vastaan yksi -haastokykyä löytyy, joten saamme olla tarkkoina, Wiss miettii.

AC Oulu haluaakin jatkaa sitä hyvää pelaamista, mitä on nähty viime aikoina, jota uudet vahvistukset ovat sen jälkeen vielä parantaneet lisää. Vaikka edellisellä kierroksella tulikin tiukka tappio, niin joukkue haluaa varmasti näyttää, ettei sarjakärjen kaataminen pari viikkoa sitten ollut yksittäinen onnistuminen ja lähtee tavoittelemaan illan ottelussa kolmea pistettä Ouluun vietäväksi.

- Kun ottaa huomioon pelaamisemme nykytrendin, niin olemme parantaneet pelaamistamme paljon. Nyt se pitää vaan ulosmitata tuloksena, mutta pelistä ei ole tulemassa helppo. Ilves on inhottava joukkue, joka pelaa valmentajansa näköistä futista. He tekevät kollektiivisesti paljon töitä ja taistelevat jokaisesta pallosta. Meidän pitää olla alusta lähtien valmiita heidän vastaprässeihin ja pelitempoon pallollisena.

- Meillä alkaa sairastupa olemaan tyhjänä, joten isoihin pelillisiin muutoksiin omassa pelissämme ei ole tarvetta, avaa mietteitään Laivastonsinisten valmentaja Teemu Tavikainen.

Ilveksen riveissä ei ole tällä hetkellä varsinaisia merkittäviä urheiluvammoja. Muutkin sairastelut ovat asianmukaisessa tarkastelussa.

– Nyt ihan viime metreillä parista pelaajasta on kuulunut huonovointisuuden merkkejä. He menevät totta kai protokollan mukaisiin testeihin ja siinä ei oteta mitään riskejä, Wiss kertoo.

– Toinen asia ja iloinen uutinen on se, että pitkään sairastelleelle Kalle Katzille löytyi oikea diagnoosi ja lääkitys. Hänen vointinsa aiheutti huolta, mutta nyt kaikki on selkeää ja hoidossa. Kalle todennäköisesti palaa pelikentille lähiaikoina.

AC Oululta on edelleen poissa loukkaantumisen vuoksi Miika Koskela.

Ilves-AC Oulu Ratinassa perjantaina 30.7. kello 18.30.

Erotuomari Antti Munukka
AET 1 Eerik Hyöty
AET 2 Antti Kemppinen
4.ET Juho Nieminen

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen verkkosivut, AC Oulun verkkosivut