AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

30

(1-0)

Yleisöä 1199

KTP
4-3-3
vko.30 // 29.7.2021

Ennakko: FC Lahti-KTP

Ennakko: FC Lahti-KTP

FC Lahti ja KTP kohtaavat perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja KTP ottavat mittaa toisistaan ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa tällä kaudella perjantaina. Lahden Stadionilla pelattava ottelu alkaa kello 18.30.

FC Lahti lähtee otteluun kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa. Putki sai jatkoa sunnuntaina lahtelaisten pelatessa 1-1-tasapelin FC Hongan vieraana.

Perjantaina Lahti haluaa jatkaa putkeaan voitolla ja kolmella pisteellä. Yhä neljäntenä olevat lahtelaiset lähtevät otteluun varmasti ilman Viljami Isotaloa ja syntymäpäiväsankari Jean-Christophe Coubronnea. Myös Macoumba Kandji ja Timi Lahti ovat sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa nähdä huomattavasti parempaa peliä FC Lahdelta kotikentällä.

– Analysoimme edellisen ottelun tarkasti ja pyrimme parantamaan siitä. Meidän ensimmäisen puoliajan liike ja aktiivisuus molempiin suuntiin oli katastrofi. Olimme aikaansaamattomia. Toisella jaksolla pääsimme tasoihin, mutta se ei tyydyttänyt. Meillä on kaikki pienet detaljit pöydällä, joita pitää parantaa. Pelaajilla on mahdollisuus näyttää arvonsa ja auttaa joukkuetta saamaan kolme pistettä, Zeneli kertoo lahtelaisten sivuilla.

Vierailija FC KTP on tällä hetkellä karsijan paikalla toiseksi viimeisenä. Kotkalaiset ovat keränneet kahdeksan pistettä, kun otteluja on takana 13. KTP:n ainoa voitto tuli toukokuun puolivälissä FC Hakasta. Sen jälkeen kotkalaiset ovat pelanneet kymmenen ottelua voitoitta. Edellisellä kierroksella KTP oli pitkään kiinni voitossa, mutta päätyi 2-2-vierastasapeliin HIFK:n kanssa. Kotkalaisten maaleista vastasivat Antti Mäkijärvi ja Assier Arranz.

FC Lahti on hävinnyt vain kahdesti tällä kaudella. KTP:n tuore päävalmentaja Gabri Garcia Xatart toteaa, että vain kaksi tappiota tähän mennessä kertoo joukkueesta todella hyvää.

– Tämä kausi on ollut heillä hyvin vahva, Xatart kehuu.

Xatart arvioi, että "Mustien kuhnureiden" menestys perustuu jatkuvuuteen niin päävalmentajan kuin pelaajienkin osalta. Zeneli valmentaa lahtelaista nyt toista kautta putkeen, ja moni pelaajakin jatkoi seurassa viime kaudelta.

– Se auttaa paljon. Lahti on vahva pallonhallintajoukkue, jolla on myös hyvät laitapelaajat.

KTP lähtee otteluun niskassaan kirvelevä viime sekunnin tasapeli Helsingin IFK:ta vastaan. Xatartin mukaan joukkue on toipunut tapahtuneesta, mutta kehitettävääkin löytyy.

– Jos haluamme kasvaa joukkueena, niin meidän on parannettava heikkouksiamme ja korjattava virheitämme ollaksemme valmiita seuraavaan pelin, hän painottaa.

KTP on muokannut pelaamistaan hyökkäävämpään suuntaan. Xatartin mukaan työ on vasta alussa.

– Joukkue on matkalla ennakoivampaan ja hyökkäävämpään peliin, mutta se on prosessi.

KTP on kärsinyt paljon loukkaantumisista. Jotkut pelaajat ovat toipumassa, mutta Xatartin mukaan heidän paluutaan ei kiirehditä.

– Loukkaantumisten jälkeen he eivät vielä ole parhaalla tasollaan.

FC Lahti-KTP Lahden Stadionilla perjantaina 30.7. kello 18.30.

Erotuomari Oliver Reitala
AET 1 Sami Nykänen
AET 2 Tapani Olkku
4.ET Jonathan Mainz

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Lahden ja KTP:n verkkosivut