4-3-3
vko.30 // 26.7.2021

Pistejako Tapiolassa sunnuntaina (FC Honka - FC Lahti 1-1)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja FC Lahti kohtasivat Tapiolan urheilupuiston sunnuntai-illassa. Paikalle saapunut yleisö sai todistaa tasaista ottelua, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Lopulta päädyttiin pistejakoon tasalukemin 1-1.

Vierasjoukkue FC Lahti loi ottelun ensimmäisen maalipaikan. Loorents Hertsi keskitti matalana ja Mac Kandji pääsi ohjaamaan, mutta suoraan päin Tim Murrayta.

Honka iski ottelun avausosuman, kun kellossa oli 18. minuuttia. Jerry Voutilainen lähetti puhkovan syötön keskialueelta ja Juan Alegria karkasi Lahti-puolustukselta. Antonio Reguero kaatoi kolumbialaishyökkääjän ja katseli keltaista korttia. Otso Koskinen asettui laukomaan rangaistuspotkua. 18-vuotias laukoi pallon varmasti alakulmaan ja uransa ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla Hongan 1-0 johtoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka oli iskeä jälleen. Voutilainen pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta kuti painui hieman takakulmasta ohitse.

27. minuutilla Honka pääsi toistamiseen kokeilemaan maalintekoa pilkulta Timi Lahden käsivirheen jälkeen. Tällä kertaa laukojaksi valikoitunut Juan Alegria täräytti pallon kuitenkin tolppaan, ja lukemat tulostaululla säilyivät muuttumattomina.

Alegria aiheutti paljon ongelmia vierasjoukkueen puolustukselle. Noin puolen tunnin kohdalla hän nousi vahvasti boksiin, mutta Reguero torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.

FC Lahti oli lähellä tasoitusta 34. peliminuutilla. Hertsi laittoi jälleen matalan pallon maalinedustalle, Altin Zeqiri jatkoi sen eteenpäin ja Kandji yritti viimeistellä, mutta Murray pääsi pelivälineen tielle.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan 1-0 johdossa.

FC Lahti tuli toiselle jaksolla vahvempana ja iskikin tasoitusosuman 52. minuutilla. Kari Arkivuo keskitti ja tauolla vaihdosta kentälle tullut Charles Geoffrey puski pallon Hongan verkkoon.

Honka hyökkäsi vaarallisesti tunnin kohdalla. Matias Rale löysi syötöllään Niilo Saarikiven, mutta Reguero torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Vierasjoukkue FC Lahti sai ottelun loppuminuuteilla vielä kaksi hyvää maalipaikkaa. Asialla molemmissa oli Kristian Yli-Hietanen, mutta maaliin asti pallo ei tietään löytänyt. Näin olleen pisteet jaettiin tasaisen ottelun päätteeksi tuloksella 1-1.