3-4-3
vko.29 // 25.7.2021

Inter haki pisteet IFK Mariehamnilta (IFK Mariehamn-FC Inter 0-2)

Taiki Kagayama iski Interin voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter tyylitteli Maarianhaminassa komean 0-2 -voiton IFK Mariehamnin kustannuksella.

Täyttä pistepottia voi pitää turkulaisille varsin ansaittuna kenttätapahtumat huomioon ottaen. Kotijoukkue vieraili vain muutaman kerran Interin päässä koko ottelun aikana. Ensimmäisellä puolikkaalla Grönvitt sai aikaiseksi ainoastaan yhden laukauksen, kun kokenut Mohammed Abubakari yritti yllättää Henrik Moisanderin maanuoliaisella. Interillä paikkoja oli muutama enemmän. Aleksi Paananen pääsi ottelun alussa kokeilemaan kertaalleen reilusta 20 metristä, mutta Oskari Forsman torjui alakulmasta. Paanasen vapautti maalipaikkaan Benjamin Källman oivalla jatkolla keskiympyrässä.

Totutusti lippis päässään maalia vartioinut Forsman pysäytti myös Taiki Kagayaman yrityksen puolen tunnin kohdalla. Timo Furuholm lähes käveli rangaistusalueen sisään ja vapautti Kagayaman maalipaikkaan. Forsman ehti kuitenkin liian lähelle peittämään japanilaisen yrityksen noin 7 metristä. Interiltäkin puuttui avausjaksolla huippupaikat, mutta tuntui, että joukkue pääsi vähän väliä hyviin aihioihin, mutta viimeiset syötöt eivät osuneet juoksulinjoille. Kaiken kaikkiaan Inter näytti avausjaksolla energiseltä ja riistopeli toimi hyvin.

Toisella jaksolla Inter dominoi kenttätapahtumia vielä selvemmin. Tuntui, että etenkin Källman oli toistuvasti maalipaikoilla. Tunnin kohdalla hän pääsi läpiajoon vahvan spurttinsa jälkeen, mutta ajautui rahtusen pieneen kulmaan, mikä helpotti Forsmanin torjuntatyötä alakulmasta. Muutama minuutti ennen Källmanin huippupaikkaa, IFK Mariehamn sai oman parhaan tonttinsa. Ex-interiläinen, Eero Tamminen, pääsi poikkipalloon väliin vain muutaman metrin päässä Moisanderin maalista. Pallo karkasi kuitenkin yli poikkipuun ja Inter selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Pelikellossa oli 66 minuuttia, kun Interin painostus konkretisoitui tulostaululle. Kotijoukkue nukahti Interin rajaheittotilanteessa. Pallo lingottiin vasemmalta boksiin, josta Furuholm jatkoi takaviistoon toiseen aaltoon Kagayamalle. Tämä pääsi jysäyttämään upeasti suoraan volleystä ja verkko venyi Forsmanin takana. Ajoitukset olivat kohdillaan ja Kagayaman kasvoilta paistoi helpotus, pitkän kuivan ajanjakson päätyttyä.

Forsman oli eittämättä kotijoukkueen paras pelaaja. Hän piti valkopaidat torjunnoillaan pitkään pelissä mukana. Inter sai toisella jaksolla monen monta kulmapotkua, ja aina kun Källman pääsi jatkamaan palloja päällään maalia kohti, porilaislähtöinen veskari venyi niiden tielle. Källman pääsi lopulta kuitenkin rikkomaan oman kuparisensa varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Abubakari kaatoi Kagayaman boksin rajan tuntumassa, ja pilkkuvihellyksen lisäksi rikkoja ajettiin ulos punaisella kortilla. Källman ampui rangaistuspotkun voimalla oikeaan kulmaan ja sai ansaitsemansa maalin. Osuma oli hänelle liigassa jo kuudes.