AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-2-3

02

(0-0)

Yleisöä 1012

FC Inter
3-4-3
vko.29 // 24.7.2021

Ennakko: IFK Mariehamn - FC Inter

Ennakko: IFK Mariehamn - FC Inter

Kuva: Tara Jaakkola

IFK Mariehamn isännöi FC Interiä sunnuntaina poikkeukselliseen aikaan jo kello 16.30 alkavassa Veikkausliigaottelussa.

Jos IFK Mariehamnin osalta voidaan Veikkausliigassa puhua derbystä, niin sunnuntain ottelu on lähinnä sellaista. Joukkueet tuntevat toisensa hyvin.

- Olemme pelanneet Interiä vastaan useasti ja edessä on kova ottelu. He ovat hiukan muuttaneet pelaamistaan ja ovat suoraviivaisempia ja joustavampia kuin aiemmin. Inter on voittanut otteluita useammin eri tavoin kuin viime kaudella, IFK-luotsi Lukas Syberyjski miettii.

- Edessä on haaste ja toivon, että näemme viihdyttävän ottelun.

Inter yrittää palata voittojen tielle, kun kolme edellistä liigaottelua ovat menneet ilman täysiä pistepotteja. Isäntäjoukkue on hiljalleen löytänyt pelivirettä kammottavan seitsemän ottelun tappioputken jälkeen. Nyt Grönvitt on napsinut viimeisestä kolmesta ottelustaan viisi pistettä, kahden tasapelin ja yhden voiton myötä.

Sunnuntain ottelussa pelaa useampikin pelaaja vanhaa seuraansa vastaan, puolin ja toisin. Yksi näistä on Interin laitapelaaja Lassi Järvenpää, joka tekee paluun saarelle. 24-vuotias Järvenpää pelasi kaksi edellistä kautta IFK Mariehamnin riveissä ennen siirtoaan Turkuun.

– Saarelta on todella hyviä muistoja, paljon erilaisia kokemuksia, mitä tuskin muualta olisi saanut. Vastaanotosta en osaa sanoa, vanhat joukkuelaiset ja valmennus ovat varmasti melko positiivisin mielin, Järvenpää kertoo pilke silmäkulmassa.

Inter on kerännyt viikon aikana kiukkua maanantaisesta HIFK-tappiosta. Joukkue haluaa pysyä kärkitaistelussa hyvissä asemissa.

– Käytiin viikolla läpi suurimmat ongelmat viime viikkojen peleistä. Peruspelaaminen on avain kaikkeen, pitää vain terävöittää tiettyjä yksityiskohtia, Järvenpää pohtii kliseisesti, mutta varmasti hyvin paikkansapitävästi.

IFK Mariehamnilta ovat sivussa Interistä lainalla oleva Elias Mastokangas sekä loukkaantunut Alan Henrique.

- Toivomme, että hänen osaltaan kyse on ennemmin päivistä kuin viikoista, Syberyjski sanoo.

Sen sijaan tuore brasilialaishankina Dé on IFK:n käytettävissä jo sunnuntain ottelussa ja Syberyjskin mukaan mies on myös pelikunnossa, joskaan ei välttämättä vielä valmiina täyteen 90-minuuttiseen.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Karstila Juhani
4.ET Fagerlund Niclas

IFK Mariehamn - FC Inter Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 25.7. kello 16.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ålandstidningen, FC Interin verkkosivut