3-5-2
vko.29 // 20.7.2021

KTP ja Haka maalittomaan (KTP - FC Haka 0-0)

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP ja FC Haka pelasivat maalittomasti 0–0 Veikkausliigan ottelunsa Arto Tolsa Areenalla maanantaina.

KTP:n uudet miehet Ian Garrett ja Tiquinho joutuivat heti tosi toimiin, ja varsinkin Garrett sai olla tarkkana koko ensi jakson, kun Haka vyörytti peliä KTP:n päätyyn. Taistellen jenkkipuolustaja tehtävästään selviskin.

Mikä näkyi katsomoon, sen tilastotkin kertoivat: Haka hallitsi, ja KTP pääsi vain ajoittain vierailemaan Valkeakosken maalilla. Joskin jo toisella minuutilla Ebwelle pääsi yksin läpi vasemmalta laidalta. Vastassa oli vain Hakan maalivahti Mika Hilander: kotkalaishyökkääjän sijoitus epäonnistui ja veto lirui ohi maalin.

Vasta 40 minuutin pelin jälkeen KTP heräsi. Ebwelle toi pallon tapansa mukaan vauhdilla ylös, ja Tiquinho pääsi laukomaan, mutta vasuriveto jäi löysäksi.

Tilastot ensi jaksolla kertoivat Hakan hallinnasta: pallonhallinta Hakalla 54-prosenttisesti, laukaukset Hakalle 8–2, kulmat niinkin selvästi kuin 8–0, ja vielä niin sanottuja vaarallisia hyökkäyksiä Hakalla oli 48 ja KTP:lla vain 14.

Toisella jaksolla ensimmäisen jakson kulku jatkui, joskin KTP:kin sai muutamia vaarallisia tilanteita. Kotijoukkueen puolustus ja etenkin Sissoko joutui varsin koville.

Edellisessä IFK Mariehamn -pelissä KTP pystyi hallitsemaan palloa ja rakentamaan hyökkäyksiä, mutta tällä kertaa tämä ei onnistunut. Haka kävi koko ajan ärhäkästi kiinni, mikä vaikeutti todella selvästi KTP:n pelin rakentelua.

56. minuutilla Hakan Janne-Pekka Laineen pusku meni juuri ja juuri yli KTP:n maalin.

68. minuutilla KTP sai ensimmäisen kulmansa ja heti perään kaksi lisää – tuloksetta. Kulmia ennen Ebwelle ampui rangaistusalueen rajalta hyvin, mutta Hilander nyrkkeili pallon yli maalin.

78. minuutilla Hakan Henri Malundama pujotteli läpi koko kentän, mutta veto meni suoraan Lepolan syliin. Vielä lopussa Arranz vaihdettiin Matias Paavolaan. Viime minuutit olivat jälleen Hakan, ja KTP joutui puolustustaisteluun kuin talvisodassa, mutta selvisi hyvin.