3-4-3
vko.24 // 19.6.2021

KuPS nousi voittoon Hongasta (KuPS - FC Honka 2-1)

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa, kun se kaatoi kotikentällään FC Hongan 2-1 (0-1).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli puolin ja toisin varsin varovaista pelaamista. KuPS hallitsi palloa, mutta keltapaidat eivät onnistuneet murtautumaan kunnollisille maalipaikoille. Molemmat joukkueet pyrkivät hakemaan hyökkäyksiä pallokontrollin kautta, mutta ratkaisevat syötöt karkailivat.

Parhaat paikat avausjaksolla tulivat vastahyökkäyksistä ja sellaisesta nähtiin myös ottelun avausmaali. KuPS:n kapteeni Nana Boateng menetti pallon keskialueella ja Hongan Lucas Kaufmann tarjoili erinomaisen pystypallon Jean Marie Dongoulle. Kamerunilainen pääsi nokikkain KuPS-vahti Johannes Kreidlia vastaan ja syötti vielä viereen Darren Smithille, joka pääsi puttaamaan pallon käytännössä tyhjään KuPS:n nuottaan.

KuPS onnistui nostamaan painetta Hongan alueella ensimmäisen puoliajan lopussa. Avausjaksolla KuPS pääsi yrittämään maalintekoa peräti kuusi kertaa kulmapotkusta ja lähimmäksi maalia pääsi lisäajalla toppari Juho Pirttijoki, jonka voimakas pusku kolahti vieraiden maalin ylärimaan.

Toiselle puoliajalle KuPS vaihtoi kentälle brassikärki Lucas Rangelin, jolle tilaa kentällä teki Arttu Heinonen. Rangel toikin KuPS:n hyökkäykseen uutta virtaa ja oli viiden minuutin pelin jälkeen todella lähellä maalintekoa. Rangel pääsi puskemaan taka-alueelta, mutta Hongan maalivahti Tim Murray venyi loistavaan torjuntaan.

KuPS:n todella terävä toisen puoliajan alku palkittiin 53. minuutilla. Anton Popovitch siirsi pallon Urho Nissilälle, joka veivasi komealla vetoharhautuksellaan tilaa oikealle jalalleen. Reilusta 20 metristä lähtenyt unelmalaukaus painui Honka-maalin ylänurkkaan ja KuPS tasoitti ansaitusti.

Tasoitusmaalin jälkeen ote siirtyi hetkeksi aikaa jälleen vieraille, mutta KuPS osoitti vaarallisuuttaan varsinkin vastahyökkäyksissä. 61. minuutilla Santeri Haarala tarjoili avopaikan Rangelille, jonka laukaus kuitenkin karkasi yläriman kautta korkeuksiin. Seuranneesta maalipotkusta espoolaiset kuitenkin hölmöilivät pallon omalla rankkarialueella jälleen Rangelille, joka malttoi syöttää Anton Popovitchin tekopaikkaan. Popon ensimmäinen Veikkausliiga-maali KuPS:n paidassa syntyi makeaan paikkaan.

Honka onnistui luomaan ottelun viimeisellä vartilla pari lyhyen ajan sisään muutaman vaarallisen paikan KuPS:n alueelle. Ensin kentälle vaihdettu Niklas Pyyhtiä pääsi laukomaan, maalivahti Kreidl torjui eteensä ja paluupalloon kirmannut Darren Smith latasi pallon maalin yli. Muutama minuutti tästä Demba Savage pääsi nokikkain KuPS-vahti Kreidlin kanssa, mutta itävaltalaistorjuja peitti hienosti. Vajaa 10 minuuttia enne loppua Jonas Leväsen keskitys kimposi Iiro Järvisen jalasta ylärimaan ja paluupallon siivosi KuPS:n puolustus.

Ottelun loppuajan KuPS puolusti tyylikkäästi ja oli lähellä iskeä vielä kolmannen maalin. Nana Boateng petasi huippupaikan Lucas Rangelille, mutta brassin ruuti oli tälläkin kertaa märkää.