AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

10

(0-0)

KuPS
4-3-3
vko.16 // 24.4.2021

Interille arvokas voitto avauksessa (FC Inter-KuPS 1-0)

Interille arvokas voitto avauksessa (FC Inter-KuPS 1-0)

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan kausi 2021 tarjosi heti ensimmäisellä kierroksella korkeiden tunnetilojen ottelun FC Interin ja Kuopion Palloseuran välillä.

Viime kauden hopea- ja pronssimitalistien välinen ottelu Veritas Stadionilla ratkesi ensimmäistä liigaotteluaan Inter-paidassa pelanneen Juho Hyvärisen maaliin.

Veritas Stadionin vielä hieman keväisessä kunnossa ollut nurmikenttä ei tarjonnut mahdollisuuksia kaikkein upeimpiin sommitelmiin, mutta tämän vuoden ensimmäisiä askeliaan nurmella ottaneet Inter ja KuPS tarjosivat silti ottelua Ruutu-palvelusta seuranneille katsojille vauhdikkaan kamppailun.

Ottelun alku oli kotijoukkueen hallintaa ja ensimmäiset kunnolliset maalipaikat syntyivät päivän syntymäpäiväsankari Jesper Engströmille ja Taiki Kagayamalle. Engström ei kuitenkaan ylettynyt palloon maalin edessä ja Kagayaman laukauksen puolestaan torjui ulottuva KuPS-maalivahti Otso Virtanen.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohden hallinta siirtyi kuopiolaisvieraille ja hetki ennen taukoa vieraiden Arttu Heinonen laukoikin pallon maaliin. Lyhyen keskustelun jälkeen ottelun tuomaristo kuitenkin tuomitsi maaliviivalla Henrik Moisanderia häirinneen Urho Nissilän olleen paitsiossa.

Toisen puoliajan alku oli jälleen kotijoukkueen. Benjamin Källman pääsi heti puoliajan ensiminuuteilla puolittain läpi, mutta Virtanen sai jalkansa vedon väliin. Ottelun 55. minuutilla nähtiin lopulta ottelun ratkaissut osuma. Virtanen tuli alueensa ulkopuolelle katkomaan tilannetta, mutta pukkasi pallon suoraan Interin laitapelaaja Juho Hyväriselle. Rovaniemeltä Interiin siirtynyt Hyvärinen ei aikaillut, vaan roikotti pallon kauniisti ensimmäisellä kosketuksellaan maaliin 30 metristä.

Interin johto-osuman jälkeen KuPS otti pallonhallinnan itselleen ja vyörytti tilanteita Moisanderin vartioimalle maalille. Erinomaisesti pelannut kokenut Moisander kuitenkin torjui KuPS:n yritykset, joista kenties vaarallisin oli Daniel Carrillon veto lähietäisyydeltä. Myös Inter pääsi yrittämään vastahyökkäyksistä pariin otteeseen, mutta ilman tulosta.

Ottelun loppupuolella nähtiin myös Interin reservijoukkueesta edustusjoukkueeseen nostetun Ryan Mahutan liigadebyytti, kun hänet vaihdettiin Taiki Kagayaman tilalle.

Kun lisämaaleja ei syntynyt, nappasi Inter huipputärkeän voiton yhdestä Veikkausliigan ennakkosuosikeista.