AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

10

(0-0)

KuPS
4-3-3
vko.16 // 23.4.2021

Ennakko: FC Inter-KuPS

Ennakko: FC Inter-KuPS

Kuva: Henrik Siiskonen

FC Inter ja KuPS avaavat Veikkausliigakauden osaltaan keskinäisellä kohtaamisella Veritas Stadionilla lauantaina 24.4.

KuPS ja FC Inter ovat vuosien saatossa kohdanneet toisensa 50 kertaa ja keskinäisten otteluiden saldo on todella tasainen. Turkulaiset ovat voittaneet otteluista 19, KuPS 18 ja 13 kertaa pisteet on jaettu.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa Veikkausliigassa kahdesti. Kauden alussa KuPS jyräsi kotikentällään Interin yli, vaikka ottelupöytäkirjaan kirjattiinkin vain 1-0 voitto. Turkulaiset maksoivat kalavelkansa vähintään yhtä tylysti lokakuussa Kupittaalla ja voitti ottelun 2-0. Suomen Cupissa kesällä 2020 Inter eteni välieriin voittamalla keltapaidat rangaistuspotkukilpailussa.

Vahvan kevään pelanneen KuPS:n kausi alkaa todella kovilla mittareilla. Avausottelun jälkeen kotikentälle vastaan tulee 2.5. puolustava tuplamestari HJK, joka kohdataan vielä Suomen Cupin finaalissa 8. päivä toukokuuta. Päävalmentaja on tyytyväinen kovasta alkukauden otteluohjelmasta.

- Asian voi nähdä monelta eri kantilta. Joku voisi toivoa hieman erilaista alkua, mutta meille tämä on paras mahdollinen aloitus. Saamme testata itsemme kovia joukkueita vastaan heti alkukaudesta ja olemme todella tyytyväisiä siitä, miten kautemme alkaa, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari hehkuttaa.

Myös Inter on pelannut vahvan alkuvuoden. Joukkue on kärsinyt vain yhden tappion. Tämä tuli Cupin välierissä HJK:lle. Liigakauden kenraaliharjoituksessaan Inter palasi voittokantaan, kun IFK Mariehamn kaatui viime lauantaina Kupittaalla lukemin 1-0.

– Mahtava päästä vihdoin nurmelle Veritas Stadionille pelaamaan ja Veikkausliiga alkaa. Onhan se aina upeaa, Källman tunnelmoi.

– Heti tosi kova jengi vastassa. Juuri yksi niistä joukkueista, kenen kanssa taistelemme mitaleista. Hyvä paikka meille mitata tasoamme. Jos saamme voiton alle, siitä on mainio jatkaa eteenpäin. Ensimmäinen peli ei aina tietenkään kerro koko kauden kuvaa, mutta mielestäni on hyvä aloittaa kovalla vastuksella, maalipyssy puntaroi.

FC Interiä Valakari luonnehtii yhtä lailla vahvaksi joukkueeksi.

- Inter on ollut viime kausien kestomenestyjä, mikä ei ole lainkaan yllättävää. Heillä on erittäin selkeä pelisapluuna ja laadukkaita, sekä vaarallisia pelaajia. Toisaalta Inter on myös joukkue, jonka me tiedämme hyvin. Mikäli vain pystymme tekemään omat asiamme oikein kentällä, voimme satuttaa heitä, Valakari arvioi.

Källman paljastaa, että Interissä joukkueen kesken tavoitteet on asetettu korkealle.

– Kyllä me haluamme haastaa siinä kultamitalistaistossa, ja lopulta voittaa sen. Olemme nyt kaksi vuotta putkeen olleet hopealla, niin jengi on jäänyt tosi nälkäiseksi. Kaikki meistä uskovat siihen, että meillä on kaikki tarvittava Veikkausliigan voittamiseksi.

Kovasta tavoitteesta huolimatta José Riveiron valmentama ryhmä aikoo pysyä nöyränä ja pitää jalat maassa.

– Duunia pitää tehdä tosi paljon. Mitään ei saa helpolla, mutta kyllä sen voittamisen on pakko olla tavoitteena, Källman päättää.

KuPS sairastuvalta tuli ikäviä uutisia aivan kauden alun kynnyksellä. Saku Savolaisen polvi vaatii leikkaushoitoa ja myös Janis Ikaunieks on nilkkavamman vuoksi sivussa kauden avauksesta. Valitettavat loukkaantumiset kuitenkin avaavat toisille pelaajille näytönpaikan.

- Olen surullinen varsinkin Sakun puolesta, sillä hänellä olisi ollut mahtava kausi edessä. Hän ei pääse nyt näyttämään osaamistaan kaikille ja totta kai tulemme kaipaamaan häntä kentällä. Tämä kuitenkin avaa mahdollisuuden jollekin toiselle pelaajalle näyttää osaamisensa. Haluamme pelata joukkueena Sakulle ja voittaa pelejä. Sitten kun hän palaa tositoimiin, olemme hyvässä tilanteessa ja pelaamassa isoista asioista, Valakari päättää.

FC Inter-KuPS Veritas stadionilla lauantaina 24.4. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Alustavat kokoonpanot Veikkauksen sivuilla