4-4-2
vko.26 // 1.7.2021

KTP ja Ilves pistejakoon (KTP - Ilves 1-1)

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP katkaisi päävalmentaja Argo Arbeiterin jäähyväisottelussa tappioputkensa ja nappasi Ilvekseltä pisteen 1-1-tasapelillä.

Ensimmäinen puoliaika kulki noin 30 minuuttia vieraiden pienoisessa hallinnassa. Katsomosta kuului taas huutoa: "Peliä KTP", mutta vaikeata oli pelata, kun Ilves kävi hanakasti kiinni jo ylhäältä.

KTP ei saanut syöttäjä perille ja sen oli vaikea ylittää jopa keskiviiva. Tampereen ottelussa toukokuussa kamppailun molemmat maalit viimeistellyt Ilveksen Eetu Vertanen oli koko ajan pienoinen uhka KTP:n puolustukselle, ja vastaavasti viimevuotisia KTP:n laitanousuja tuli katsomossa hieman ikävä.

Noin 30 minuutin kohdalla KTP:kin sai pelistä otteen ja loi muutamia vaarallisia tilanteita Ilveksen maalille: 24. minuutilla hanakasti vieraiden maalille pyrkivä Ebwelle laukoi, ja maalivahti Rasmus Leislahti joutui kunnolla töihin. 34. minuutilla Lindfors antoi vaparin, Sissoko nousi korkeimmalle, mutta puski yli. 39. minuutilla Ramadingaye sai rangaistusrajan tuntumasta vapaasti laukoa, mutta veto jäi löysäksi.

Kaiken kaikkiaan ensimmäiset noin 30 minuuttia olivat siis Ilveksen, mutta jakson viimeiset 15 minuuttia myös KTP pääsi hätistelemään vastustajan maalia.

Toisella jaksolla sitten nähtiin sitäkin enemmän. Muun muassa kaksi kaunista maalia, yksi ylärima-, yksi tolppalaukaus, ja kovaa taistelua puolin ja toisin.

KTP aloitti toisen pelin puolikkaan hyvin, ja 49. minuutilla Laaksonen ampui bravuurivedon oikeaan yläkulmaan rangaistusalueen yläpuolelta. Kovan vedon omaava kotkalainen sai Ilveksen puolustukselta rutkasti tilaa ja käytti sen hienosti hyväkseen: 1–0.

Kuten tunnettua, maali saa vauhtia peliin, ja kävi vähän kuin KTP:n edellisessä kotimatsissa. Kotkalaisten johtomaalin jälkeen vastustaja sai otteen.

Tunnin kohdalla Ilves osui jo KTP:n maalin tolppaan, ja hetkeä myöhemmin Vertainen teki yhtä komean maalin kuin Laaksonen aiemmin. Tamperelainen riplasi pari kolme Kotkan pelaaja ulos tilanteesta ja ampui rangaistusalueen sisäpuolelta komeasti yläkulmaan: 1–1.

Ilves sai tästä kaikesta intoa, ja sen rytmi muuttui. Joukkue tuli hienosti vastaan KTP:n syöttöjä ja sai katkaistua kotijoukkueen hyökkäysrakentelut alkuunsa. Viimeiset 15 minuuttia Ilves painosti herhiläisen tavoin. KTP:n pelasti maalivahti Lepola parilla upealla venytyksellään sekä ylärima.