AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KTP
4-5-1

11

(0-0)

Yleisöä 1575

Ilves
4-4-2
vko.26 // 29.6.2021

Ennakko: KTP-Ilves

Ennakko: KTP-Ilves

Kuva: Mikko Mäkelä

Ilves kohtaa KTP:n Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona. Kotkalainen sarjanousija on hävinnyt viisi viimeisintä ottelua putkeen, kun taas kissapeto pääsee vieraspeliin voitto vyöllään.

Joukkueet ottivat toisistaan mittaa toukokuun lopussa Ratinassa. Kotkalaiset sinnittelivät yli tunnin pelissä mukana, mutta Eetu Vertaisen tupla varmisti lopulta selvän 2–0-kotivoiton.

– KTP oli hyvin vaarallinen heti pelin alusta alkaen. Oli lähellä, että he olisivat siirtyneet johtoon. Sen jälkeen nopeammalla pallon siirtelyllä ja suoraviivaisuudella aiheutimme heille ongelmia, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss muistelee.

– Sähläsimme muutaman omankin maalipaikan siinä, mutta onneksi onnistumisiakin syntyi ja pari maalia takasivat voiton. Nyt on kuitenkin taas uusi peli ja uusi tarina.

KTP:n osalta ottelun lähtökohdat ovat sikäli erikoiset, että päävalmentaja Argo Arbeiter on viimeistä kertaa joukkueen peräsimessä ilmoitettuaan tehtävänsä jättämisestä tiistaina.

Arto Tolsa Areena on perinteisesti ollut intohimoisen kotiyleisön tukikohta, josta ei noin vain pisteitä viedä. Raaka hellesää vaatii myös veronsa 90 minuutin urheilusuorituksessa.

– Pitkä bussimatka on meillä taas edessä. Syömiset ja tankkaukset pitää olla pelaajilla sataprosenttisesti kunnossa. Pelin alku on varmasti tärkeä. Haluamme saada oman pelimme rullaamaan heti. Pelialusta on hieman erilainen, kuin muilla liigajoukkueilla. Siihen pitää tottua nopeasti.

Keskiviikon otteluun tupsukorvat pääsevät vahvalla kokoonpanolla. Viime peleissä moni uusi tulokas on saanut ensiminuuttinsa Veikkausliigassa, mutta kokeneita vastuunkantajiakin tarvitaan.

– Pikkaisen on sairastelua ja osalla on pientä lihas- tai nivelsidevaivaa. Rinki elää muutaman pelaajan verran, mutta ei mitään vakavaa. Hyviä pelaajia jää taas kokoonpanon ulkopuolellekin, Wiss pohtii.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Honkanen Jukka
4.ET: Hänninen Niko

KTP - Ilves Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 30.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen verkkosivut