4-3-3
vko.26 // 1.7.2021

FC Inter ja FC Lahti jakoivat pisteet (FC Inter - FC Lahti 1-1)

Kuva: FC Inter

FC Inter ja FC Lahti tasasivat pisteet keskiviikkoillan täydellä liigakierroksella. Ottelu päättyi Veritas Stadionin nurmella maalilukemin 1-1.

Ensimmäinen jakso meni vahvasti kotijoukkueen nimiin. Inter hallitsi peliä täysin ja sai monta hyvää maalipaikkaa. Hyvää avausjaksoa saattoi helpottaa se, että Lahden maaliverkot venyivät jo pelin 4. minuutilla. Alejandro Sanz vapautti loistavalla läpisyötöllä Benjamin Källmanin, joka viimeisteli osuman sijoittamalla pallon alakulmaan kuin brassilegenda Ronaldo konsanaan. Osuma oli Källmanille jo viides tämän kauden liigassa.

Avauskokoonpanoon noussut Jasper Yrjas oli lähellä tuplata johdon ottelun 8. minuutilla. Hän sai Lassi Järvenpäältä mainion pystypoikkisyötön boksiin, mutta nuorukaisen viimeistelyn torjui Antonio Reguero alakulmasta.

Oikeastaan ottelun koko ensimmäinen puoli tuntia oli vain yhtä päätä. Tulostaululle hyvä hallinta ei kuitenkaan konkretisoitunut uudestaan. Taiki Kagayama pääsi kertaalleen kokeilemaan pomppupallosta kutinsa tulisuutta, mutta kulmapotkun jälkitilanteesta syntynyt maalipaikka ei tuonut tulosta. Tauolle siirryttiin täten vain maalin johdossa, joskin ansaitussa sellaisessa.

Kuten arvata saattoi, Lahti paransi peliään selvästi toisella jaksolla. Macoumba Kandji toi vierasjoukkueen tasoihin 51. minuutilla. Entinen Inter-hyökkääjä sai pallon kuin varkain, kun kotijoukkueen puolustuksessa palloa ei saatu kesytettyä. Kolossimainen Kandji sijoitti pallon samaan alakulmaan kuin Källman ensimmäisellä jaksolla.

Reilun tunnin pelin jälkeen Källman oli lähellä tuplata ottelun maalisaldonsa. Hän pääsi lähellä maaliviivaa taistelemaan irtopallosta, mutta tällä kertaa onni ei ollut suotuisa fyysisessä tilanteessa. Irtopallo oli seurausta Kagayaman maaliyrityksestä, minkä Timo Furuholm ja Matias Ojala olivat hänelle hienosti pedanneet.

Toinen jakso oli selvästi tasaisempi kuin ensimmäinen. Vartti ennen loppua Javi Hervas pääsi yrittämään vapaapotkusta, mutta Henrik Moisander venyi laadukkaan vasemman jalan laukauksen tielle.

Kymmenen minuuttia tästä Inter sai vielä oman viimeisen mahdollisuutensa. Ojala pääsi keskittämään lupaavassa ylivoimahyökkäyksessä, mutta tällä kertaa tarvittava laatu puuttui, ja kapteeni Furuholm ei saanut hankalan korkuiseen poikkipalloon mitään ruumiinosaansa väliin. Se oli hukattu mahdollisuus.

Lisäajan alkajaisiksi Loorents Hertsi jysäytti pallon kimmokkeen kautta Interin ylärimaan. Tämän lähemmäksi maalia kumpikaan joukkue ei enää päässyt, joten tuloksena oli turkulaisille kauden ensimmäinen tasapeli.