AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

11

(1-0)

Yleisöä 1278

FC Lahti
4-3-3
vko.26 // 29.6.2021

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter isännöi kesäkuun viimeisessä ottelussaan FC Lahtea keskiviikkona.

Kotijoukkue lähtee otteluun revanssimielellä, sillä kauden yksi kolmesta tappiosta koettiin juuri lahtelaisten vieraana alkukaudesta.

Lahti oli tuolloin parempi maalein 2-1, joskin sinimustien olisi maalipaikkojen laatuun nähden pitänyt iskeä useampi kuin yksi maali. Kyseisessä ottelussa Jasin Assehnoun kuritti turkulaisia kahden maalin edestä. Interin wingback-osaston kuopus, Ryan Mahuta, kertoo oman arvionsa, kuinka Suomen maajoukkueeseen murtautunut Assehnoun pysäytetään tällä kertaa.

– Ollaan tosi aggressiivisia ja koitetaan saada hänet pelin ulkopuolelle. Pelataan kovaa ja ei anneta kaverille yhtään tilaa, Mahuta summaa Interin verkkosivuilla.

Nuorukainen pelasi viime ottelussa Ilvestä vastaan liigauransa isoimmat minuutit, kun hän korvasi Martti Haukiojan vasemmalla laidalla vain muutaman peliminuutin jälkeen.

– Kyllä siinä loppuvaiheessa alkoi vähän pohkeet kramppaamaan. Olen ihan tyytyväinen, että jaksoin pelin loppuun asti. Vaihto tuli niin aikaisin, että peliin pääsi messiin hyvin, kohta 19 vuotta täyttävä Mahuta arvioi liigatempoon sopeutumistaan.

Ilves-ottelusta tuli maalin tappio, joten Lahtea vastaan halutaan palata voittokantaan, jotta asemat säilyvät sarjan kärkitaistelussa. Mahuta keksii äkkiseltään ainakin pari asiaa, joissa Inter voi parantaa viime peliin peilaten.

– Oltaisiin voitu pitää palloa enemmän ja laittaa paikoista sisään. Meillä oli hyviä paikkoja, vasenjalkainen laitapelaaja toteaa.

Inter on kärsinyt ottelusta toiseen loukkaantumisista. Viime otteluissa kokoonpanosta on puuttunut paljon kokeneita pelaajia, mikä on tuonut näyttöpaikkoja seuran nuorisokaartille.

FC Lahti lähtee Turkuun jatkamaan viiden ottelun mittaista tappiotonta putkeaan ja hakemaan kotimatkalle kolmea pistettä.

Javi Hervás on kärsinyt pelikieltonsa ja on jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Varmasti sivussa ovat vain Teemu Penninkangas ja Viljami Isotalo. Edellisestä ottelusta harjoituksissa saadun iskun johdosta puuttuneen Altin Zeqirin pelikunto on vielä kysymysmerkki. Kristian Yli-Hietanen on puolestaan yhteistyöseura Lahden Reippaan mukana Lappeenrannassa.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa joukkueensa parantavan edellisestä ottelusta.

– Joukkueessa on hyvä fiilis ja hyvä energia. Turussa ei ole koskaan helppo ottaa pisteitä. Inter on hyvä sekä puolustettaessa että hyökätessä. Meidän pitää pystyä ratkaisemaan ottelu joukkueena ja yksilöinä ja hyödynnettävä maalipaikat. Haluamme ottaa askeleen eteenpäin ja parantamaan jälleen peliämme, Zeneli ennakoi FC Lahden sivuilla.

Inter lähtee otteluun sarjataulukon kakkossijalta. Kymmenen ottelua on tuonut sarjapisteitä 21. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Lahti majailee sarjassa viidentenä 14 pisteellään.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Vuorinen Juuso
AET 2: Millner Max
4.ET: Notash Pouria

FC Inter - FC Lahti Veritas Stadionilla keskiviikkona 30.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa