AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-2-3

01

(0-1)

Yleisöä 586

SJK
5-2-3
vko.25 // 23.6.2021

Ennakko: IFK Mariehamn - SJK

Ennakko: IFK Mariehamn - SJK

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn lähtee katkaisemaan viiden ottelun tappioputkeaan, kun torstaina vieraaksi Maarianhaminaan saapuu SJK.

Ottelu on samalla ensimmäinen otteluparista, sillä SJK ja IFK Mariehamn kohtaavat saman tien uudelleen ensi viikolla SJK:n kotiottelussa. IFK:lla on viiden ottelun tappioputki takanaan ja viimeisin voitto on toukokuulta AC Oulusta. Se on kuitenkin vaarallinen vastustaja, joka pyrkii nopeasti ylöspäin pallon saatuaan ja siitä osoituksena talvella pelattu harjoitusottelu, kun IFK Mariehamn onnistui kaatamaan SJK:n 2-0 tuloksella.

– En ollut aiemmin tajunnutkaan, että Mariehamnilla on tällainen tappioputki, missä eivät ole saaneet maaliakaan, toteaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara heti aluksi.

– Se on mielenkiintoinen joukkue, jolla on aika paljon ulkomaalaisia ja uskon, että he pystyvät selkeästi parempaan. He ovat olleet vaarallisia, ovat aika suoraviivaisia ja hyökkäävät hyvin vastaan. Joukkueessa on nopeutta ja ihan laadukkaita pelaajia. Odotin itse heiltä parempaa sen perusteella, mitä näin heiltä harjoitusottelussa. Varmasti vähän rikkonaista ollut. Heillä on siten vähän samanlainen aloitus kuin viime kaudella, eli he aloittivat hyvin ja sitten tuli pidempi tappioputki, arvioi Honkavaara torstain vastustajaa.

Jos tappioputki yllätti Honkavaaran, niin IFK-leirissä se on kipeästi tiedostettuna.

- Olemmeko tyytyväisiä viiteen perättäiseen tappioon? Ehdottomasti emme. Pystymme paljon parempaan, IFK-luotsi Lukas Syberyjski sanoi toppari Calle Svenssonin säestäessä.

- Joukkueessa ei missään nimessä ole huono tunnelma, päinvastoin. Loukkaantumiset ovat kenties hiukan horjuttaneet meitä, mutta se saa meidät taistelemaan entistä kovempaa, Svensson jatkoi.

IFK:n loukkaantumistilannekin on paranemaan päin. Pitkäaikaisloukkaantuneet ovat vielä sivussa, mutta tekemässä hekin paluuta ja pienempiä kolhuja ei tällä hetkellä ole.

Murilo ja Cristhian Valencia palaavat takaisin SJK:n ryhmään kärsittyään korttitilin täyttymisen vuoksi tulleen yhden ottelun pelikieltonsa. Jude Arthur on ollut sivussa parista viime pelistä pienen alaraajavamman vuoksi, mutta on toipunut jo harjoituskuntoon ja tekee paluuta mukaan. Maalivahti Walter Viitala puolestaan pelasi jo täydet 90 minuuttia SJK Akatemian kanssa, ja on valmiina mukaan Ahvenanmaan reissulle.

– Meillä itsellä on ihan hyvä pelaajatilanne, ja on ollut oikeastaan jo pidemmän aikaa. Pelaajia on ollut sivussa oikeastaan vain tietyiltä pelipaikoilta, mutta onneksi esimerkiksi Akatemiasta nostettu Nooa Laine on ollut hyvä, eikä ole tarvinnut siinä mielessä olla huolissaan, sanoo Honkavaara.

IFK Mariehamn - SJK Wiklöf Holding Arenalla torstaina 24.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, SJK:n verkkosivut