AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
AC Oulu
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1512

KuPS
3-4-3
vko.25 // 23.6.2021

Ennakko: AC Oulu - KuPS

Ennakko: AC Oulu - KuPS

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu jahtaa ensimmäistä kotivoittoa tälle kaudelle, kun vieraaksi torstaina saapuu KuPS.

Asetelma illan otteluun on, että kumpikin joukkue haluaa lisää pisteitä, jotta säilyttäisi hyvän aseman edelleen omassa taistelussaan. Me haluamme pois häntäpäästä ja ohi joukkueesta tai parista, kun taas kuopiolaiset haluavat olla edelleen kiinni mestaruustaistossa. AC Oulu sai viime viikon voitokkaasta pelistä roimasti itseluottamusta ja se varmasti tulee näkymään kentällä tänään. Lisäksi Kotkassa onnistumisia tuli laajalla rintamalla, joten lähtökohdat ovat illan peliin hyvät.

KuPS ei varmasti tule antamaan helppoja pisteitä AC Oululle. Talvella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa Kuopiossa ja KuPS oli kummassakin hieman vahvempi. Ensin tammikuussa harjoitusottelussa kuopiolaiset voittivat 2-0 ja helmikuussa Suomen Cupin pelissä vain 1-0. Edellinen kohtaaminen Oulussa joukkueiden kesken oli helmikuussa 2018, jolloin myös kuopiolaiset olivat vahvempia. Kohtaamiset virallisissa peleissä ovat olleet vaikeita meille aina. Yhdeksästä keskinäisestä pelistä me olemme napanneet voiton vain kaksi kertaa. Tänään olisi hyvä sauma näyttää pohjoista puhuria ja jättää pisteet Ouluun.

- Tulossa varmasti hieno matsi, vastustaja on kova ja toivottavasti on tulossa paljon yleisöä kannustamaan meitä kotivoittojen tielle. KuPS on taitava ja melko fyysinen joukkue, joten on odotettavissa kovaa vääntöä. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet lisätä pistesaldoa huomenna., summaa Niklas Jokelainen odotuksia illan pelistä.

- Joukkueessa on ollut hyvä meininki treeneissä ja hieman rentouttakin näkyy jo otteissa kentällä. Itsellä hyvän pelin jälkeen sellainen fiilis, että tosi mahtava päästä jälleen pelaamaan.

KuPS ja AC Oulu kohtaavat toisensa kahdesti viikon sisään, sillä joukkueet kohtaavat toisensa seuraavan kerran keskiviikkona 30.6. Kuopion Keskuskentällä. KuPS-luotsi Simo Valakarin mukaan keltapaidat ovat valmistautuneet hyvin tulevaan.

- Olemme valmistautuneet tähän otteluun todella hyvin, emmekä todellakaan lähde aliarvioimaan Oulua sarjasijoituksen perusteella. Vastassa on hyvin organisoitu joukkue, jonka pelaamisessa on selkeä rakenne ja vahvuudet, Valakari analysoi.

Valakari kertoo joukkueen kehittävän omaa pelaamistaan jatkuvasti. Viime otteluissa Valakarin suojatit ovat suoriutuneet hyvin, mutta parantamisen varaa otteissa on edelleen.

- Meillä on nyt muutama hyvä tulos peräkkäin ja pelaajille on annettava iso hatunnosto viime pelien otteista. Pyrimme kehittämään omaa pelaamistamme entistä kokonaisvaltaisemmaksi ja siihen suuntaan olemme koko ajan menneet. Nyt pääsemme näyttämään harjoituskentälle tehtyjä ja sovittuja asioita sarjaottelussa. Ehjää ysikymppistä lähdemme jälleen hakemaan, Valakari kertoo.

AC Oulun kokoonpanosta on pois loukkaantumisen vuoksi puolustaja Jarkko Hurme.

AC Oulu - KuPS Raatin Stadionilla torstaina 24.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: AC Oulun verkkosivut, KuPS:n verkkosivut