AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 631

KTP
4-4-2
vko.25 // 24.6.2021

HJK otti varman voiton KTP:sta (HJK - KTP 2-0)

HJK otti varman voiton KTP:sta (HJK - KTP 2-0)

Roope Riski viimeisteli Klubin voittomaalin. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Veikkausliigan kärjessa porskuttava HJK lähti metsästämään kauden yhdeksättä voittoaan, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapui neljä edellistä otteluaan hävinnyt KTP.

Ottelun alku osoitti pelin kuvan välittömästi. HJK hallitsi palloa mielin määrin ja KTP oli pakotettuna puolustamaan todella syvältä. Ensimmäisenä maalintekoa pääsi hätyyttelemään Roope Riski David Brownen esityöstä, mutta viimeistely painui selkeästi maalin ohi.

Kotkalaisten matala blokki toimi kuitenkin hyvin, ja HJK:n lukuisat keskitysyritykset katkesivat järjestään KTP-puolustajien päihin.

Puolen tunnin kohdalla Klubi sai vihdoin murrettua KTP:n tiiviin keskustan ja Riku Riskille aukesi oiva tekopaikka, mutta KTP-vahti Anton Lepola onnistui torjumaan yrityksen jalallaan.

Lopulta 39. minuutilla HJK:n työnteko palkittiin. KTP menetti pallon keskialueella ja isännät pääsivät iskemään nopeasti vastaan ylivoimaisena. Riku Riski vapautti oikea-aikaisella syötöllään Roope Riskin nokikkain Lepolan kanssa, ja viime kauden maalikuningas viimeisteli ottelun avausmaalin tyylikkäällä nostolla.

Klubi oli lähellä tuplata johtonsa vielä ennen taukoa, mutta ensiksi Filip Valenčičin veto kilpistyi KTP-puolustukseen, ja paluupallossa ensimmäisenä ollut Riku Riski tykitti pelivälineen katsomon puolelle. Lisämaaleja ei enää nähty ja yksipuolisen avausjakson päätteeksi tauolle siirryttiin HJK:n maalin johdossa.

KTP oli vastaanottavana osapuolena suurimman osan ensimmäisestä nelivitosesta, mutta kotkalaisten puolustus kuitenkin kesti yhtä nukahdusta lukuunottamatta. Vieraiden hyökkäyspeli jäi puolestaan melko vaisuksi, eikä Ketoa HJK:n maalilla testattu laisinkaan.

Toinen jakso lähti etenemään hieman ensimmäistä tasaisemmissa merkeissä. Ensimmäisestä tekopaikasta vastasi kuitenkin jälleen HJK, kun David Browne pääsi kokeilemaan maalintekoa lähetäisyydeltä. Lepola kuitenkin torjui vedon ongelmitta. Seuraavaksi oli avausmaalin juonineiden Riskin veljesten hätyytellä toista osumaa, mutta Roope ei aivan ylettänyt liukumalla Rikun tarjoamaan palloon maalinsuulla.

Toista jaksoa oli takana reilut parikymmentä minuuttia, kun HJK teki kerralla triplavaihdon. Vaihdoista ehti kulua vain noin 30 sekuntia, kun tehokkaasti sisään tullut Olusanya puski kauden toisella osumallaan HJK:n 2-0 johtoon. Maaliin erinomaisen esityön loivat Atom, sekä Browne.

HJK jatkoi ottelun loppua kohti hallintaansa, eikä KTP:n kiristä ollut tietoakaan. Klubi vyörytti hyökkäyksiä erityisesti vasemmalta laidalta Brownen kautta, mutta yritykset tyssäsivät vieraiden boksin reunalle.

Kun lisäosumia Töölössä ei nähty nappasi HJK täyden pistepotin tyylikkäällä suorituksella 2-0 lukemin. Ottelun kulusta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä, vaan HJK hallitsi peliä alusta loppuun saakka.

KTP puolusti kuitenkin valtaosan ottelusta hyvin, mutta HJK:n selkeä pelisuunnitelman toteutus ja maltillinen työskentely tuottivat tarvittavan tuloksen. Puolustuspäässä HJK pääsi melko helpolla, eikä Kedolle kirjattu kuin yksi torjunta.