AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
AC Oulu
4-5-1

02

(0-0)

Yleisöä 1847

FC Honka
3-4-3
vko.23 // 10.6.2021

Ennakko: AC Oulu-FC Honka

Ennakko: AC Oulu-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigakierros päättyy perjantaina Oulussa, kun AC Oulu isännöi FC Honkaa.

AC Oulu nousi Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi voittamalla Ykkösen kolmen pisteen erolla KTP:hen. Suomen Cupissa se sijoittui lohkonsa kolmanneksi, kärsittyään tappiot SJK:lle sekä KuPS:ille ja kaadettuaan Ilveksen.

AC Oulun alkukausi Veikkausliigassa on ollut haastava. Oululaiset ovat hävinneet kaikki viisi pelaamansa ottelua ja ovat siis yhä ilman pisteitä, sarjan viimeisellä sijalla. Joukkue on osunut vastustajan maaliin toistaiseksi kolme kertaa, maalintekovastuun jakautuessa kolmikolle Niklas Jokelainen, Jere Kallinen ja Miika Koskela.

Hongan alkukausi ei ole sujunut suunnitellusti. Kuuden pelatun ottelun jälkeen keltamustat ovat keränneet vain kolme pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa yhdenteentoista sijaan. Toistaiseksi ainoa voitto on tullut KTP:n vieraana.

Tulokset eivät kerro kuitenkaan koko totuutta. Useat otteluista ovat olleet hyvin tasaisia ja ratkenneet pienillä marginaaleilla. Esimerkiksi viime kierroksen SJK-ottelu ratkesi aivan ottelun loppuminuuteilla. Nyt Honka pyrkii kääntämään marginaalit itsensä eduksi. Joukkue piti pienen tauon SJK-ottelun jälkeen, ja on palannut harjoituskentälle kovalla innolla.

Keltamustien kuusi toistaiseksi tehtyä maalia ovat jakautuneet neljälle pelaajalle. Lucas Kaufmannilla ja Demba Savagella on tilillään kaksi osumaa, Darren Smithillä ja Jean Marie Dongoulla yksi mieheen.

Hongan puolustaja Dani Hatakka uskoo, että perjantaina vastakkain on kaksi erittäin nälkäistä joukkuetta.

– Kummallakaan joukkueella ei ole mennyt alkukausi putkeen, eikä kummassakaan leirissä varmasti olla tyytyväisiä. Tämä peli on molemmille joukkueille tavallaan uusi kauden aloitus. Uskon, että sarjataulukko näyttää meidän osalta erilaiselta tämän kuukauden pelien jälkeen, hän sanoo Hongan verkkosivuilla.

Hongalta varmasti sivussa on pelikieltoa kärsivä Juan Alegria. Jerry Voutilaisen pelikunto on vielä kysymysmerkki. Sen sijaan Darren Smithin pitäisi tällä tietoa olla mukana joukkueen vahvuudessa.

Erotuomari: Oliver Reitala
AET 1: Jan-Peter Aravirta
AET 2: Jarno Kiistala
4.ET: Pietu Niinimäki

AC Oulu-FC Honka perjantaina 11.6. Raatin stadionilla kello 18.30 alkaen.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan verkkosivut