AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
SJK
3-4-3

01

(0-1)

Yleisöä 2430

KuPS
3-4-3
vko.23 // 9.6.2021

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

Kuva: SJK

Tällä kaudella ensimmäistä kertaa ilman yleisörajoituksia Seinäjoella pelattava Veikkausliigaottelu SJK – KuPS potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla torstaina 10.6. kello 18.30.

SJK:n kausi on sujunut parin ensimmäisen nihkeän tasapelin jälkeen hyvin, ja joukkue nousi mukaan kärkipään kahinoihin kaatamalla FC Hongan ennen maajoukkuetaukoa. Sarjataulukossa SJK on pelin enemmän pelanneen KuPS:n edellä pisteellä ja sijoitus on viides. KuPS on taulukossa seitsemäntenä.

– Cup-mestari ja vahva joukkue vastassa. Hyvä peli tulossa ja erittäin hyvä vastustaja. Odotan siten todella kovaa peliä. KuPS on mielestäni alisuorittanut pisteiden valossa ja heidän pitäisi olla sarjataulukossa ylempänä. Se on vaan simppeli fakta. He eivät vain ole saaneet niin paljoa pisteitä, vaikka paljon hyvää on ollut siinä heidän tekemisessään. Erittäin kova peli siitä tulee, pohtii SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

KuPS:n peli on puolestaan hiukan takkuillut Veikkausliigassa. Kuudesta pelatusta ottelusta tappioita on tullut voittoja enemmän, mutta joukkueessa luotetaan omaan pelaamiseen. Kahden perättäisen tappion jälkeen vajaan kahden viikon tauko otteluista on tehnyt joukkueelle hyvää.

- Pieni tauko matseista on tehnyt hyvää meille. Pelaajat saivat pienen huilin ja sen jälkeen treenikentällä on menty taas kovaa. Treeneissä olemme harjoitelleet niitä asioita, joissa meillä on eniten parantamisen varaa. Harjoituskentällä joukkueen tekeminen on näyttänyt todella hyvältä – nyt meidän pitää vaan pystyä siirtämään ne samat asiat tosipeleihin, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari kertoo.

Seinäjoella päästään pelaamaan ilman yleisörajoituksia, joten yleisö tuo ehkäpä Suomen hienoimmalla jalkapallostadionille myös oman tunnelmansa. Kotijoukkue SJK:a Valakari luonnehtii vahvana joukkueena.

- SJK on laadukas joukkue. Vastassa on joukkue, jonka puolustuspelaaminen on kunnossa ja sen näkee myös päästettyjen maalien määrästä. Heillä on isokokoinen joukkue ja sen myötä he ovat erityisen vahvoja erikoistilanteissa. Erikoistilanteissa meidän on oltava hereillä molemmissa päissä, Valakari arvioi.

SJK:lta on edelleen varmuudella sivussa loukkaantumisen vuoksi maalivahti Walter Viitala. Daniel Håkans on ollut jonkin aikaa loukkaantuneena ja on todennäköisesti sivussa vielä viikon tai pari. Tero Mäntylä ja Mehmet Hetemaj ovat kuntoutumassa täyteen pelikuntoon ja käytettävissä torstaina. Hetemaj pelasi jo SJK Akatemian mukana viime viikonloppuna.

Akatemian mukana oli myös Honka-pelissä ilman minuutteja jääneet Denys Oliinyk ja Robin Sid, joten hekin ovat täydessä pelikunnossa. Honka-pelissä SJK:lta tuli sivuun loukkaantuneena Jude Arthur, mutta todennäköisesti juuri 22-vuotispäiväänsä viettänyt ghanalainen saadaan mukaan torstaiksi.

SJK:n nuoret Pyry Hannola ja Matias Vainionpää ovat olleet Suomen U21-maajoukkueen mukana, mutta molemmat palaavat vielä ennen torstaita takaisin harjoituksiin.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Kemppinen Antti
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Pohjoismäki Toni

SJK-KuPS OmaSp Stadionilla torstaina 10.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: SJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut