(1-0)

Yleisöä 1283

5-2-3
vko.23 // 11.6.2021

FC Inter jätti IFK Mariehamnin ilman mahdollisuuksia (FC Inter-IFK Mariehamn 3-0)

Martti Haukioja latasi rankkarista maalin. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter jatkaa voittokulkuaan Veikkausliigassa. Torstain kierroksella IFK Mariehamn kaatui Veritas Stadionin nurmella maalein 3-0. Voitto oli turkulaisille jo viides peräkkäinen. Vierasjoukkue koki puolestaan jo neljännen perättäisen tappion.

Ottelun kokonaiskuva oli hyvin suhteessa maalilukemiin. Inter otti pelin haltuunsa alusta alkaen ja tauolle mentiin Interin 1-0 -johtoasemassa. Vaihdosta kentälle tullut Matias Ojala sai avausjakson puolivälissä Benjamin Källmanin esityön jälkeen irtopallon boksissa, ja hän suhautti sen IFK-vahti Oskari Forsmanin jalan kautta maalin kattoon. Jokunen hetki tätä ennen Forsman oli venynyt komeaan tuplatorjuntaan Interin vyöryttyä maalille.

Oikeastaan missään vaiheessa ottelua José Riveiron ryhmä ei joutunut pelaamaan kovan paineen alla. Saarelaisten vaaralliset maalipaikat olivat vähissä. Käytännössä ainoa kotikatsojien pulssia isommin nostattanut tilanne tuli 44. minuutilla, kun IFK-hyökkääjä pääsi jatkamaan pallon maalin edestä matalasta keskityksestä. Pallo meni kuitenkin tolpan ohi, joten Henrik Moisander sai seurata Selectin liikerataa vain katseellaan. Tämäkin tilanne tuli silloin, kun Inter pelasi vajaalla, kun Jesper Engströmiä huollettiin päätyrajan ulkopuolella.

Sinimustat karkasivat ottelussa kahden maalin johtoon pelin 55. minuutilla rankkaripisteeltä. Asialla oli Martti Haukioja, joka on äitynyt alkukaudesta varsinaiseksi pilkkuspesialistiksi. Puolustajan kuti viuhui tälläkin kertaa täysiä ja melko keskelle. Rangaistuspotku oli seurausta Benjamin Källmanin väkevästä noususta, kun hän rynni väkisin parin valkopaidan ohitse kohti maalia.

Voiton viimeinen silaus nähtiin reilut kymmenen minuuttia myöhemmin. Haukioja löysi boksista vapaa olevan Timo Furuholmin, joka asetteli pallon mieleiseensä kohtaan ennen kuin lähetti millimetrin tarkan kudin korkeana takatolpan juureen.