3-4-3
vko.21 // 29.5.2021

Haka haki jälleen täyden potin Kuopiosta (KuPS - FC Haka 1-2)

KuPS taipui Hakalle (Kuva: Juha Leskinen)

FC Haka haki viime kauden tapaan täyden potin Kuopiosta. Nyt KuPS taipui lukemin 2-1.

Ottelun ensimmäiset minuutit antoivat suuntaa pelin isosta kuvasta. Haka pyrki puolustamaan tiiviisti ja iskemään pitkillä palloilla KuPS:n selustaan.

Kuopiolaisten hyökkäyspelaaminen on hitaahkoa, eikä pallon kierrättämisellä saatu luotua tiloja valkeakoskelaisten puolustusmuodosta. Pallonhallinta oli suvereenisti KuPS:lla, mutta yhtään kunnollista paikkaa hallintajaksojen päätteeksi keltapaidat eivät saaneet aikaan.

Kesken KuPS:n painostuksen FC Hakan Maximus Taino pääsi puolivarkain laukaisupaikkaan 16-alueen rajalta, mutta keskikenttäpelaajan tulinen laukaus tärähti KuPS-maalin ylärimaan.

Kuopiolaisten hyökkäyspelaaminen painottui laitakaistoille, joiden jälkeen ratkaisua haettiin keskityksillä. Keskityspallojen laatu oli kuitenkin peräjälkeen varsin heikkoa.

Ottelun 41. peliminuutilla nähtiin avausmaali. Hakan Seth Saarinen murtautui oikealta laidalta kuopiolaisten alueelle ja keskitti matalan pallon maalin eteen. KuPS-vahti Otso Virtanen ei saanut vangittua palloa haltuunsa ja irtopallon tuikkasi sisään laitapuolustaja Henri Malundama. Tauolle lähdettiin näin vierasjohdossa.

KuPS tuli toiselle jaksolle tulistuneena. Vajaan minuutin pelin jälkeen KuPS runnoi pallon Hakan maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta erotuomari Ville Nevalainen hylkäsi KuPS-kapteeni Nana Boatengin tekemän osuman.

Toinen jakso eteni tismalleen ensimmäisen puoliajan merkeissä. Haka vetäytyi syvälle puolustukseen ja KuPS hakkasi päätään koskilaisten puolustusseinään.

Vajaa vartti ennen ottelun loppua KuPS onnistui vihdoin tasoittamaan ottelun. Hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Anikpeno Udoh hankki keltapaidoille vapaapotkun päätyrajan tuntumasta. Urho Nissilän keskitys tavoitti maalille nousseen Diogo Tomasin, joka puski voimalla pallon Hakan maaliin.

Maali antoi KuPS:n pelaamiseen lisää energiaa ja KuPS vyörytti entistä vahvemmin painetta vieraiden alueelle.

Kesken kuopiolaisvyörytyksen KuPS:n taivas kuitenkin tummeni jälleen. Otso Virtanen tuli huolimattomasti maaliltaan ulos ja vieraiden Aleksandar Vucenovic pääsi sijoittamaan pallon tyhjään maaliin. Virtanen myös loukkasi itseään pahannäköisesti tilanteessa ja hänet jouduttiin vaihtamaan kentältä pois ja tolppien väliin asteli Johannes Kreidl.

Viimeisestä takaiskusta KuPS ei enää toipunut ja Haka nappasi kolme pistettä.