3-4-3
vko.20 // 23.5.2021

​Haka kaatoi vajaamiehisen IFK Mariehamnin (IFK Mariehamn – FC Haka 0-3)

Kuva: IFK Mariehamn

FC Haka nappasi kauden avauspisteensä sunnuntaina, kun IFK Mariehamn kaatui Maarianhaminassa komeasti 3-0.

Ottelu alkoi vaihtelevissa merkeissä, mutta mitään todellisia tuhannen taalan paikkoja ei kummallakaan maalilla nähty. Maaliton tasatilanne tauolle mentäessä kuvasti hyvin ottelun tapahtumia avausjaksolla.

Juuri tauon alla nähtiin kuitenkin ottelun jatkon kannalta ratkaiseva tapahtuma. IFK:n Mikko Sumusalo tuli keskikentällä kamppailutilanteeseen myöhässä ja sai tilanteesta suoran punaisen kortin.

Haka otti ylivoimalla enemmän otetta pelistä ja loi toisen puoliajan alkuun muutaman puolittaisen paikan. Tulosta tuli reilun tunnin pelin jälkeen, kun Luiyi de Lucas puski vapaapotkukeskityksestä Hakan johtoon.

Kymmentä minuuttia myöhemmin Janne-Pekka Laine laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta ja pienen kimmokkeen ottanut laukaus painui IFK-maaliin ohi voimattoman Oskari Forsmanin.

Haka sai vielä lisäajalla rangaistuspotkun, josta Andrija Bosniak sinetöi loppunumerot. Haka oli ottelussa toisella jaksolla miesylivoimansa turvin vahvempi ja ansaitsi voittonsa.