FC Honka
3-5-2
vko.20 // 22.5.2021

FC Lahti palasi voittojen tielle (FC Lahti-FC Honka 1-0)

FC Lahti palasi voittokantaan, kun lahtelaiset kukistivat FC Hongan lukemin 1-0. Ottelun ainokaisen viimeisteli Loorents Hertsi.

FC Lahti aloitti ottelun vahvasti ja riisui vierailijoiden hyökkäyspelin aseista. Jasin Assehnoun ja Javi Hervás pääsivät kumpainenkin kertaalleen ampumaan tulisesti, mutta molempien laukaukset kilpistyivät Hongan puolustuksesta kulmapotkuiksi. Espoolaiset puolestaan eivät juuri saaneet palloa Lahden maalille

Puolen tunnin kohdilla kotijoukkue oli osua kulmapotkusta. Hervásin kulma jäi pyörimään Hongan maalin edustalle ja Timi Lahti tökkäsi pallon kohti maalia. Honka-vahti Tim Murray kuitenkin koppasi Lahden yrityksen. Hetkeä myöhemmin Murray joutui torjuntatöihin jälleen, kun Macoumba Kandji pääsi puskemaan Jean-Christophe Coubronnen tarkkaan keskitykseen. Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Myös toinen jakso oli Lahden. Noin kymmenen minuutin jälkeen kotijoukkue onnistui lopulta hyödyntämään paikkansa. Assehnounin puolenvaihto leijaili Hongan puolustuksen yli. Loorents Hertsi otti pallon rinnallaan haltuun ja pääsi nokikkain Murrayn kanssa. Hertsi laittoi ulkosyrjällä pallon Murrayn puikoista ja siirsi Lahden ansaittuun johtoon.

Hongan vaarallisimmat paikat tulivat tunnin kohdalla. Lucas Kaufmann tykitti vastapalloon hirmukudin, mutta Reguero torjui ja lopulta myös vangitsi pallon. Hetkeä myöhemmin Jean Marie Dongue oli Regueron kanssa vastakkain, mutta lahtelaisvahti veti jälleen pidemmän korren.

Lahti nappasi jälleen loppupeliksi pallonhallinnan ja tappoi pelin. Lahti myös kykeni luomaan muutaman maukkaan paikan Assehnounin kautta. Ensin maajoukkueeseen valittu laituri alusti kentälle juuri vaihdetulle Kristian Yli-Hietaselle paikan, mutta Yli-Hietasen jatko meni niukasti ohi. Hetkeä myöhemmin Assehnoun ampui itse, mutta Honka-vahti Murray liimasi pelivälineen. Lisäosumia ei nähty ja FC Lahti pääsi juhlimaan voittoa ja kolmea pistettä.