AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
AC Oulu
3-4-3

02

(0-0)

Yleisöä 379

SJK
3-4-3
vko.19 // 15.5.2021

SJK haki täyden pistepotin Oulusta (AC Oulu - SJK 0-2)

SJK haki täyden pistepotin Oulusta (AC Oulu - SJK 0-2)

Kuva: Juha Tamminen

SJK haki kauden avausvoittonsa ja jätti AC Oulun yhä nollakerhoon, kun loppulukemat Raatin stadionilla lauantaina olivat 0-2.

SJK aloitti vauhdikkaasti, ja heti pelin ensi minuuteilla Cristhian Valencia antoi pitkän syötön puolustuksesta Joonas Lepistölle kotijoukkueen puolustajien eteen. Lepistö otti pallon haltuunsa ja oli nostaa pallon maaliin, yli AC Oulun maalivahdin, mutta nosto meni Lepistön ja SJK:n harmiksi päädystä yli. Painostus kuitenkin jatkui ja SJK sai erikoistilanteista vaaraa AC Oulun maalille.

10. minuutin kohdalla SJK sai rangaistuspotkun, kun ensin sivuvapari pelattiin takatolpalle ja kotijoukkue siivosi sen kulmaksi. Kulmasta SJK pääsi vetämään, mutta AC Oulun Aapo Heikkilä torjui vedon boksissa kädellään. Jake Jervis meni sitä antamaan, mutta AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen aavisti vedon oikeaan kulmaan ja torjui.

AC Oulun ensimmäinen puolittainen tilanne tuli 25. minuutin kohdalla. Siinä Anselmi Nurmela pelasi pystysyötöllä Jarkko Hurmeelle SJK:n boksiin, mutta syöttö meni aivan liian pitkäksi ja päädystä yli. Tuon jälkeen Rodrigo Arciero toi pallon oikeaa laitaa ylös ja antoi hyvän keskityksen maalin eteen Lepistölle. Lepistö koitti kurottaa palloon, eikä siihen olisikaan tarvinnut kuin pienen osuman, mutta hän ei aivan ylettynyt ja pallo meni ohi. Puolen tunnin kohdalla AC Oulu oli saada jälleen tilanteen, kun SJK menetti pallon keskikentällä. SJK:n onneksi Jere Kallinen ja Nurmela eivät löytäneet kunnolla toisiaan.

SJK sai vielä puoliajan lopussa pari hyvää tilannetta, joista molemmat tuli vasemmalta laidalta. Ensimmäisessä Murilo keskitti maalin eteen Jervisille, joka oli päästä vetämään kuudentoista kaarelta. AC Oulun Rafinha ja Obed Malolo ehti kuitenkin eteen, ja kolmikko törmäsi toisiinsa. Malolo myös loukkasi itseään kolarissa. Toisessa tilanteessa SJK sai sivuvaparin, kun Jarkko Hurme kaatoi Murilon laidassa. Vapari tuli hyvin boksiin, ja Cristhian Valencia oli päästä siitä jatkamaan sen matalana maaliin, mutta AC Oulun maalivahti ehti taas eteen.

Toisen jakson alussa tapahtui heti molemmissa päissä. Ensin AC Oulu sai vaparin noin 25 metristä, ja siitä Ruxi keskitti sen takatolpalle. Sinne siihen ehti ensimmäisenä Miika Koskela, jonka pusku osuu ylärimaan. Saman tien kun peli jatkui, sai SJK tilanteen pitkästä avauksesta ja Lepistö oli pahanteossa. Pennanen kuitenkin ehti vastaan ja nappasi pallon haltuun. Hetkeä myöhemmin SJK sai paikan sivurajaheitosta, mutta ei vetoa aikaseksi, vaikka pallo pyöri boksissa jo jonkin aikaa.

52. minuutilla SJK teki lopulta ottelun avausmaalin. AC Oulun pelaaja pelasi palloa kädellään boksin ulkopuolella, noin 20 metrissä, ja SJK sai siitä vapaapotkun. Pyry Hannola laittoi pallon vapaapotkusta kovaa kohti etualakulmaa, missä Pennanen sai sen vaivoin torjuttua. Pallo kuitenkin irtosi ja paikalle ehti ensimmäisenä Lepistö. Lepistö teki siten kauden ensimmäisensä nostamalla pallon yläkulmaan. SJK sai myös hetken päästä uudelleen pallon maaliin vapaapotkusta, nyt vasemmalta, kun Hannola pelasi pallon maalin eteen matalana. Jervis ehti laittamaan sen myös sisään, mutta lippu oli laidalla ylhäällä, eikä maalia hyväksytty paitsion vuoksi.

Jervis teki lopulta 60. minuutin kohdalla ottelun toisen SJK-maalin, kun hän prässäsi pallon korkealla pelanneelta AC Oulun puolustuslinjalta, ja pallo meni aina maaliviivalle asti. Ja vaikka Pennanen koitti sitä siellä vielä pelastaa, ehti Jervis tilanteeseen mukana ja taisteli pallon sisään. Maalin jälkeen AC Oululta loppui pelihuumori, ja SJK pääsi pelailemaan minuutteja palloa siirrellen.

88. peliminuutilla vaihdosta sisään tullut Denys Oliinyk koitti pujotella koko AC Oulu-puolustuksen läpi heidän boksissa, mutta pallo karkasi ja samalla Oliinyk kaatui. Erotuomari nosti Oliinykille varoituksen pilkun kalastelusta. Myös vaihdosta sisään tullut Tuco koitti hakea maalia loppuhetkillä, mutta maalivahti veti pidemmän korren. Lisäajalla SJK sai kulman, ja siitä Oliinyk koitti vetää, mutta pallo ohi. Ottelu päättyi SJK:n ansaittuun voittoon.