5-2-3
vko.19 // 14.5.2021

KuPS kaatoi taisteluottelussa IFK Mariehamnin (KuPS - IFK Mariehamn 2-0)

KuPS otti voiton IFK Mariehamnista. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseuran härkäviikko sai onnellisen päätöksen, kun joukkue kaatoi kotikentällään IFK Mariehamnin maalein 2-0 (2-0).

Ottelun ensimmäiset minuutit antoivat vahvasti suuntaa, että Kuopion Keskuskentällä nähdään vauhdikas ja viihdyttävä kamppailu. KuPS pelasi perjantaina kolmannen ottelunsa seitsemään päivään, mutta siitä huolimatta keltapaidat tulivat otteluun raikkaalla ilmeellä ja hyvällä energialla.

Ensimmäinen reilu 15-minuuttinen edettiin varsin tasapuolisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli puolittaisia paikkoja, mutta huippupaikkoja ei kummassakaan päässä nähty. Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä vahvemmin KuPS otti peliä kontrolliinsa. Varsinkin oikealla laidalla viilettänyt Henry Uzochukwu oli erinomaisella pelipäällä ja hänen laidaltaan alkoi syntymään jatkuvasti uhkaa IFK:n alueelle.

KuPS:n painostaessa joukkue sai myös erikoistilanteita. Erikoistilanteesta syntyi myös ottelun voittomaali 35. peliminuutilla. Urho Nissilän sisäänpäin kiertävä kulmapotku tavoitti etualueella väijyneen Henri Toivomäen, joka puski tyylikkäästi pallon ohi Oskari Forsmanin. Maali oli 172. Veikkausliiga-ottelua pelaavan Toivomäen uran toinen osuma Veikkausliigassa ja ensimmäinen KuPS:n paidassa.

Maalin jälkeen ote siirtyi vieraille. Grönvitt paineisti KuPS:n puolustusta pitkällä pallonhallintajaksollaan, mutta kesken IFK:n hallinnan iski kuitenkin KuPS. Keskialueen pallonriiston jälkeen erinomaisen ottelun pelannut Arttu Heinonen lähetti pystypallollaan matkaan Santeri Haaralan, joka viimeisteli millimetrin tarkasti pallon taka-alanurkkaan ja KuPS:n 2-0 johtoon.

Muutama minuutti ennen avausjakson päättymistä IFK:lla oli vielä huippupaikka kavennusosumaan. Emile Paul Tendengin ohjaus maalin edestä kajahti KuPS-maalin tolppaan ja paluupallosta Olawale Tehe tuikkasi hiuksen hienosti takatolpan ohi.

Toinen puoliaika jatkui myös vauhdikkaissa merkeissä. Santeri Haaralalla oli loistava paikka siirtää KuPS:n jo 3-0 johtoon kymmenen minuutin pelin jälkeen, mutta Forsman pelasti vieraat takaiskulta.

Viimeiselle puolelle tunnille isäntien rasitus alkoi näkymään jaloissa ja IFK Mariehamn alkoi vyöryttämään painetta keltapaitojen alueelle. Uhrautuvasti koko joukkueena puolustanut KuPS kuitenkin kesti viimeisenä lukkonaan maalivahti Otso Virtanen ja kuopiolaiset juhlivat ansaittua 2-0 voittoa.