AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

31

(3-0)

Yleisöä 200

AC Oulu
4-5-1
vko.18 // 9.5.2021

AC Oulu jäi takaa-ajajaksi jo alussa (IFK Mariehamn - AC Oulu 3-1)

AC Oulu jäi takaa-ajajaksi jo alussa (IFK Mariehamn - AC Oulu 3-1)

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu kärsi 3-1-vierastappion IFK Mariehamnille sunnuntai-illan ottelussa. Kotijoukkue ratkaisi ottelun avausjakson kolmella salamamaalilla, jotka tulivat reilun kolmen minuutin sisään.

Ottelun alku tuulisella Wiklöf Holding Areenalla oli varovainen ja tunnusteleva. Ahvenanmaalla stadionille kotijoukkue sai ottaa 250 katsojaa, mikä on tietysti kaiken koronatuskan keskellä erittäin positiivinen asia. Tunnustelevan alun jälkeen kotijoukkue laittoi sellaisen myllyn päälle, jota voidaan pitää yhtenä AC Oulun seurahistorian synkimpänä.

IFK Mariehamn iski taululle kolme maalia käytännössä minuutin välein. Homma alkoi 13. minuutilla. Mikko Sumusalon nousun päätteeksi pallo päätyi Elias Mastokankaalle. Mastokankaan laukaus kilpistyi Yann Fillionin näppeihin, mutta kakkospallossa ensimmäisenä oli Tehe Olawale, joka tuikkasi pallon maaliin. Seuraavasta hyökkäyksestä maalin iski kuljetuksen päätteeksi Joel Mattson, jonka vasuri 20 metristä painui tolpan kautta verkkoon. Edes tämä maali ei herättänyt vierasjoukkuetta - 16. minuutilla epäonnistuneiden purkupallojen jälkeen Fillion ja Rafinha menivät vielä samaan keskityspalloon. Mohammed Abubakari kiitti ja laittoi pallon käytännössä tyhjään maaliin.

Kylmää vettä satoi AC Oulun niskaan siis reippaasti ja oikein urakalla. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että joukkueen puolustaminen molempien otteluiden avausjaksoilla ei ole ollut lähelläkään Veikkausliigan vaatimalla tasolla. Vastustajat ovat päässeet tekemään maaleja aivan liian helposti. Keltaisissa vierasasuissa esiintynyt AC Oulu keräsi takaiskujen jälkeen rivinsä.

Avausjakson loppu oli AC Oululta hyvää peliä, mutta Samu Alangon ylärimalaukausta lähemmäs ei päästy. Kotijoukkueen oli toki helppo pelata kolmen maalin johdossa ilman suuria paineita hyökkäyspeliin.

Pukuhuoneesta tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Se paransi peliään huomattavasti ja toisen jakson esitykselle täytyy antaa arvoa, sillä avausjakson vajaa viisiminuuttinen oli varmasti henkisesti erittäin raskas. 52. minuutilla Abubakarin harhasyöttö päätyi suoraan Jere Kallisen jalkaan. Ennakkoluuloton kuljetus päättyi laukaukseen, joka painui pienen kimmokkeen avulla ohi Oskari Forsmanin. Näin ollen 19-vuotias nuori mies sai kunnian viimeistellä uransa ja AC Oulun kauden avausmaalin Veikkausliigassa.

Toinen jakso oli lopulta melko vauhdikas ja tilanteita nähtiin. Kotijoukkue sai sauman tunnin kohdalla, kun kokeneelle Rafinhalle sattui omalla rangaistusalueella harvinainen harhasyöttö. Puoliajalla maalille vaihdettu Juhani Pennanen venyi kuitenkin hienoon torjuntaan. Hetkeä myöhemmin kotijoukkueen Mastokangas lähetti vapaapotkun, joka oli kimmota onnekkaasti muurista maaliin, mutta ylärima pelasti vierasjoukkueen.

Ottelun lopussa Pennanen ei enää torjuntatöihin joutunut, vaan AC Oulu haki kavennusosumaa vimmatusti. Se oli erittäin lähellä kaksi kertaa - ensin 85. minuutilla Nikolas Sairan laukaus näytti jo painuvan takanurkkaan, mutta Forsmanin torjunta oli komea. Mies pääsikin esittelemään tavaramerkkituuletustaan pelastuksen jälkeen. Toisen kerran Forsman pelasti kotijoukkueen lisäajan ensimmäisellä minuutilla. IFK Marienhamn kesti ja otti salamamaaleillaan kauden toisen voittonsa. AC Oulun pistetili on edelleen avaamatta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut