AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

31

(3-0)

Yleisöä 200

AC Oulu
4-5-1
vko.18 // 8.5.2021

Ennakko IFK Mariehamn - AC Oulu

Ennakko IFK Mariehamn - AC Oulu

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn kohtaa Veikkausliigakauden ensimmäisessä kotiottelussaan sunnuntaina AC Oulun.

AC Oulu koki sarja-avauksessa 0-2-tappion Ilvekselle. Esitys ja tulos ei ollut missään nimessä sitä, mitä oululaisjoukkue halusi. Toisen puoliajan ensimmäiset 20 minuuttia olivat kuitenkin lupauksia herättäviä. IFK Mariehamn puolestaan haki omassa avauksessaan todella kovan päänahan, sillä Honka kaatui Espoossa 2-0.

- Ilves-peli on pureskeltu alkuviikon aikana. Kyllähän me hävittiin liikaa tärkeitä kaksinkamppailuja ja sitä kautta tulos oli mitä oli. Meidän täytyy täyttää kenttä paremmin ja keskittyä saamaan etäisyydet oikeiksi.

- Olen vakuuttunut, että parannamme reilusti sunnuntaina. Myös hyökkäyspeliin on tulossa muutoksia - selustaan on päästävä useammin ja useamman pelaajan voimin, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

IFK Mariehamnin päävalmentaja Lukas Syberyjski on tutustunut tarkkaan AC Oulun pelaamiseen ennakolta.

- Olemme hyvin valmistautuneita sunnuntaihin. Uskon että näemme vastassa joukkueen, joka juoksee, taklaa ja tekee kaikkensa saadakseen ensimmäisen liigapisteensä.

- AC Oululla on ehkä hiukan enemmän taitoa vasemmalla ja hiukan enemmän voimaa oikealla. Olemme kuitenkin varautuneet näihin ja meillä on keinomme vastata niihin, Syberyjski sanoo.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet seitsemän kertaa. Neljästi Veikkausliigassa, kahdesti Ykkösessä ja kerran Suomen Cupissa. Edellinen kohtaaminen oli Suomen Cupin ottelu kaudella 2015, jonka IFK voitti 4-1. Edellinen kohtaaminen Veikkausliigassa kaudella 2010 päättyi puolestaan AC Oulun maukkaaseen 2-0-vierasvoittoon. Laivastonsinisten maaleista vastasivat Joonas Pennanen ja Frank Jonke.

IFK:lta sivussa sunnuntaina ovat Aapo Mäenpää, Eero Tamminen, Riku Sjöroos ja Vahid Hambo. Myös Moussa Kone saattaa puuttua keskikentältä.

- Hän on se, joka on lähinnä paluuta. Kyse ei ole mistään vammasta, vaan hänellä on ollut ongelmia vatsansa kanssa, Syberyjski kertoo.

Matka Ahvenanmaalle ei ole lyhyt. AC Oulun reissu alkoi perjantaiaamuna kello 8.00 ja kotona ollaan heti perään tiistaina aamuyöllä noin kello 5.30. AC Oulusta pitkälle reissulle matkusti seuraava kokoonpano: Fillion, Pennanen, Hurme, Nurmos, Rafinha, Ruxi, Koskela, Ölander, Malolo, Nurmela, Kallinen, Jokelainen, Larsson, Alanko, Heikkilä, Sadat, Saira ja Kähkönen. David Popan kärsii alaraajavammasta ja loput sopimuspelaajista pelasivat perjantaina AC Oulu / OLS reservijoukkueen riveissä, joka kaatui Herculesin Kakkosen sarja-avauksessa 1-0. Maalin viimeisteli Diego Diz Otso Liimatan esityöstä.

Pieni pala kuluvan kauden historiaa kirjoitetaan samalla, sillä Ahvenanmaan maaluntahallinnon viikolla tekemän linjauksen mukaan otteluun voidaan ottaa paikan päälle 250 katsojaa.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Hyöty Eerik
AET 2 Millner Max
4.ET Fagerlund Niclas

IFK Mariehamn - AC Oulu Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 9.5. kello 18.30

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ålandstidningen, AC Oulun verkkosivut