3-4-3
vko.19 // 11.5.2021

KuPS haki pisteet Lahdesta maanantaina (FC Lahti - KuPS 2-4)

KuPS otti maanantaina avausvoittonsa. (Kuva: Juha Leskinen)

FC Lahti kärsi avaustappionsa maanantaina kotiottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan lukemin 2-4.

FC Lahti aloitti ottelun vauhdikkaasti, mutta vierailija Kuopion Palloseura teki maalit. Jasin Assehnounilla oli paikka, kun Chinedu Geoffrey riisti pallon ja Assehnoun ampui. Johannes Kreidl kuitenkin venytti laukauksen kulmapotkuksi.

KuPS iski nopeaan tahtiin kaksi osumaa. Ensin Urho Nissilän vapaapotku tuli vapaana olleelle MacDonald Niballe, joka jatkoi pallon Diogo Tomásille. Tomás liukui pallon maaliin takatolpalta ja vei vieraat johtoon. Hetkeä myöhemmin Nissilä oli taas vauhdissa ja syötti Santeri Haaralan puolittaiseen läpiajoon. Haarala sai punnerrettua laukauksen, joka meni Antonio Regueron jalan yli maaliin.

Takaiskut herättivät Lahtea ja kotijoukkue sai hieman peliään toimimaan. Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Lahti sai kavennusosuman. Kari Arkivuon millintarkka keskitys löysi Geoffreyn ja nigerialaiskärki puski Veikkausliiga-uransa ensimmäisen osuman. Lisämaaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja Lahti joutui lähtemään tauolle takaa-ajoasemassa.

Kuopion Palloseura aloitti toisen jakson puolestaan vahvasti ja Lahti oli askeleen perässä. Noin vartin pelin jälkeen KuPS siirtyi ratkaisevan tuntuiseen johtoon. Usman Sale murtautui laidalta ja syötti pallon keskelle. Haarala jatkoi taitavasti yhdellä kosketuksella Nissilälle, joka siirsi vierailijat jo 3-1-johtoon.

Lahti kuitenkin taisteli. Ensin Assehnoun pelasi paikan Altin Zeqirille, mutta Kreidl liimasi laiturin laukauksen. Hieman myöhemmin Eemeli Virta käynnisti hyökkäyksen ja lähetti Jean-Christophe Coubronnen täyteen vauhtiin. Coubronne meni ensimmäisestä puolustajasta ohi ja syötti pallon Zeqirille. Zeqiri iski tarkasti kavennusmaalin.

Zeqirin taivas kuitenkin synkkeni ja Lahden kiri vaikeutui muutamaa minuuttia myöhemmin. Ottelun erotuomari Dennis Antamo tulkitsi Zeqirin käden osuneen Urho Nissilän kasvoihin tilanteen jälkeen ja nuori laituri joutui katselemaan punaista korttia.

Lahden yrittäessä riskillä ja vajaalla tasoitusosumaa, ratkaisi KuPS ottelun lopullisesti. Usman Sale riisti pallon ja karkasi ylhäisessä yksinäisyydessä läpiajoon. Hän viimeisteli varmasti päätöslukemiksi 2-4.