AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-3

20

(1-0)

FC Haka
3-5-2
vko.17 // 2.5.2021

Ennakko HIFK - FC Haka

Ennakko HIFK - FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

HIFK aloittaa oman Veikkausliigakautensa vapun jälkeen maanantaina, kun Bolt Arenalle vieraaksi saapuu viime kaudella sijalle kymmenen sijoittunut FC Haka.

Viime kaudella joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät tasan 1-1. Elokuun alussa HIFK haki 0-2 vierasvoiton Valkeakoskelta Vitinhon ja Tiquinhon maaleilla. Muutama viikko tästä joukkueet kohtasivat uudestaan Bolt Arenalla. Viime kaudella viimeiselle kierrokselle asti putoamiskamppailussa ollut Haka haki jälkimmäisestä kohtaamisesta 0-1 vierasvoiton Tino Purmeen tekemällä maalilla. Kyseinen voitto oli Hakalle kauden ensimmäinen.

HIFK on valmistautunut kauteen uuden päävalmentajansa Joaquin Gómezin johdolla ja muutenkin uudistuneella valmennusryhmällä. Gómezin debyytti päävalmentaja saa vielä kuitenkin odottaa itseään, sillä hän on toimitsijakiellossa ensimmäisestä ottelusta ja päävastuun joukkueen johtamisesta maanantain pelissä kantaa apuvalmentaja Antti Niemi.

Niemen mukaan joukkueen pre-season on kaiken kaikkiaan sujunut todella hyvin:

– Neljä kuukautta ollaan tehty töitä ja prosessi on hyvässä vauhdissa. Pelaajille kuuluu iso kiitos siitä, että he ovat omaksuneet asiat hyvin ja asenne on ollut pitkin pre-seasonia kunnossa.

– Pre-season on ollut tosi hyvä, ollaan treenattu määrällisesti ja laadullisesti paljon. Kaikki odottavat maanantaina pääsyä tositoimiin.

Gómez peluutti HIFK:ta suurimman osan pre-seasonista 3-4-2-1 muodostelmalla, jossa isoina teemoina ovat pelottomuus ja periksiantamattomuus. Gómez haluaa joukkueensa pysyvän pallossa, mutta positiiviset tilanteenvaihdot tulevat olemaan isossa roolissa, kun halutaan tehdä maaleja. Valmennusjohto on sanonut kauden alla, että joukkue haluaa olla rohkea ja erottua selvästi muista Veikkausliigajoukkueista. HIFK onkin yllätysvalmis joukkue alkavalle kaudelle.

– Kauteen lähdettäessä tilanne seurassa oli monella tapaa haastava, mutta se mitä me ollaan tehty viimeisen neljän kuukauden aikana yhdistettynä meidän tavoitteisiin tarkoittaa toivottavasti sitä, että me tullaan tulevalla kaudella yllättämään monet, Niemi sanoo.

Kauden ensimmäinen haaste on siis Niemen entisen pelikaverin Teemu Tainion luotsaama FC Haka. Niemi pitää Hakaa haasteellisena vastustajana:

– Vastaan on tulossa päävalmentaja Tainion näköinen joukkue. Helppo peli ei ole tiedossa, Tainio on tehnyt loistavaa työtä Valkeakoskella ja pelaajat tykkäävät pelata hänen alaisuudessaan antaen aivan kaikkensa kentällä.

Maanantaina tähtirintojen kokoonpanosta ovat sivussa pelikieltojen takia Jukka Halme, Hannu Patronen ja Mosawer Ahadi.

Koskilaisten pelaajatilanne otteluun on äärimmäisen hyvä, sillä sairastuvalla ovat ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Ndukaku Alison ja Aleksandar Vucenovic.

Vaikka kevään harjoitusottelut eivät tuloksellisesti olekaan menneet nappiin ja pitkittyneestä talvesta johtuen joukkue pääsi verrattain myöhään treenaamaan isolla kentällä, niin päävalmentaja Teemu Tainio uskoo ajan riittäneen.

– Tosi mukava saada kausi käyntiin, kun vihdoinkin päästään pelaamaan, Tainio toteaa Hakan verkkosivuilla.

– Kyllä me ollaan valmiita. Toki osalla porukasta on vielä tekemistä pelituntuman kanssa, mutta kokonaisuutena tosi hyvä tilanne, Tainio alleviivaa.


HIFK - FC Haka Bolt Arenalla maanantaina 3.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Alustavat kokoonpanot Veikkauksen sivuilla

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut