AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 20

HJK
4-3-3
vko.17 // 1.5.2021

Ennakko: KuPS - HJK

Ennakko: KuPS - HJK

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntaina, kun KuPS pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa. Vastassa on kovin mahdollinen haaste, kun puolustava tuplamestari HJK saapuu KuPS:aa vastaan.

HJK:a pidetään kauden 2021 suurimpana mestarisuosikkina. KuPS:aa on taas povattu monissa kausiennakoissa Klubin suurimpana haastajana.

Ottelun ennakkoasetelmiin vielä lisämielenkiintoa tuo 8.5. pelattava Suomen Cupin finaali, jossa HJK ja KuPS kohtaavat. Talvikauden ja kevään Suomen Cupin perusteella Kuopion ottelussa pelaavatkin kaksi sarjan kuuminta joukkuetta.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti – myös viikon sisään. Ensimmäinen ottelu elokuun alussa päättyi Helsingissä tasan maalein 2-2 ja viikkoa myöhemmin HJK nollasi KuPS:n Kuopiossa 3-0 vierasvoitolla.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari odottaa sunnuntain ottelusta tasaista ja mielenkiintoista.

- Vastakkain on kaksi hyvää joukkuetta, jotka molemmat haluavat hallita peliä. HJK pystyy pelaamaan erilaisilla variaatioilla. He pystyvät menemään nopeasti puolustuslinjan taakse ja jos annamme heille liikaa tilaa, he pystyvät kontrolloimaan peliä pallolla. Joukkueessa on loistavia yksilöitä, joiden kanssa meidän tulee olla tarkkana. Pelistä tulee varmasti todella mielenkiintoinen, Valakari miettii.

HJK ja KuPS lähtevät kauden toiseen liigapeliin vastakkaisista lähtökohdista. Klubilla on takanaan runsasmaalinen voitto Hongasta, KuPS:n kuparinen ja pistetili odottavat vielä puhkomistaan Interin pidettyä avausottelussa maalinsa puhtaana voittaen kuopiolaiset 1-0.

– Pääosin meillä on peli hyvässä kunnossa. Pystytään hyökkäämään monipuolisesti ja vaarallisesti erilaisin rytmein. Puolustamista meidän pitää parantaa, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ynnäsi tilannetta KuPS-ottelun aattona.

– Viime viikolla annoimme hetkittäin liikaa helppoja etenemismahdollisuuksia vastustajalle. Meidän pitää olla tiiviimpiä läpi 90 minuuttia riippumatta millä korkeudella puolustamme. Siitä kurinalaisuudesta emme saa tinkiä, on pelin kuva mikä tahansa.

Koskelan mukaan kulunut viikko on mennyt suunnitelmien mukaisesti. Myös rosterin laajuuteen on saatu lisää leveyttä.

– Viimeisiä hetkiä ennen otteluruuhkia, kun pystytty vielä menemään vähän reippaammin treeneissä. Valtteri Moren, Luis Murillo ja Anthony Olusanya ovat palanneet treenivahvuuteen, ja Markus Halsti seuraa pari päivää perässä.

KuPS ja HJK kohtaavat viikon sisään kahdesti, kun 8. päivä toukokuuta joukkueet kohtaavat myös Suomen Cupin finaalissa. HJK on joukkue, jota varten pelaajia ei tarvitse erikseen sytyttää.

- Tämä on meille jälleen yksi hieno mahdollisuus näyttää osaamisemme. Tämä on niitä otteluita, joista meidän tulee nauttia. Jokainen haluaa pelata hyviä pelaajia ja hyviä joukkueita vastaan.

- Haluan että pojat menevät hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa kentälle tekemään niitä asioita, joissa he ovat hyviä, Valakari sanoo.

KuPS - HJK Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla sunnuntaina 2.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Alustavat kokoonpanot Veikkauksen sivuilla

Lähde: KuPS:n verkkosivut