AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
3-4-3

03

(0-2)

Yleisöä 1477

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.37 // 17.9.2021

Ennakko: HIFK-IFK Mariehamn

Ennakko: HIFK-IFK Mariehamn

Kuva: IFK Mariehamn

Veikkausliigan ottelu HIFK – IFK Mariehamn käynnistää paitsi Veikkausliigan viikonlopun kierroksen myös hienon juhlapäivän Töölössä kello 15.00 lauantaina.

HIFK on runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa kutsunut useita entisiä Mestaruussarjan ja A-maajoukkueen pelaajia, jotka kukitetaan 15 minuuttia ennen ottelun alkamista.

HIFK pelasi edellisen Veikkausliigaottelunsa tiistaina Tampereella Ilvestä vastaan. 90-vuotisjuhliaan viettänyt kotijoukkue piti lopulta täydet pisteet itsellään voittamalla HIFK:n lukemin 1-0.

– Peli ei meidän kannalta ollut se kaikista parhain, mutta suurin pettymys minulle oli se, että hävisimme. Lopussa olisi pitänyt pystyä pitämään keskittyminen tarpeeksi korkealla tasolla. Se herpaantui hetkeksi ja hävisimme ottelun. Se oli tietysti pettymys, mutta nyt täytyy vaan keskittyä seuraavaan peliin, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez sanoi Ilves-ottelusta.

Tappiosta huolimatta HIFK säilytti viidennen sijansa Veikkausliigan sarjataulukossa. Sillä on kolmen pisteen verran matkaa kurottavana neljäntenä olevaan FC Interiin, kun taas kuudentena oleva FC Lahti on HIFK:sta pisteen päässä. HIFK:lla on kuitenkin edelleen yksi ottelu vähemmän pelattuna molempiin mainittuihin joukkueisiin verrattuna.

Vaikean kauden pelanneen IFK Mariehamnin tilanteeseen on viime aikoina tullut hieman helpotusta, sillä joukkue on onnistunut voittamaan kaksi ottelua kolmesta edellisten viikkojen aikana. Alla on äärimmäisen tärkeä vierasvoitto FC Hakasta. Sen myötä joukkue nousi ainakin tässä vaiheessa pois karsijan paikalta, mutta lisäpisteitä Grönvitt kaipaa kipeästi edelleen.

- Otteluita on paljon jäljellä, mutta on selvää että olemme mieluummin tällä sijalla kuin sillä, jolla olimme ennen Haka-ottelua, IFK-luotsi Daniel Norrmén toteaa.

Kaimaseuraa ei aliarvioida lainkaan Helsingissä.

– IFK Mariehamn on kova joukkue, jota vastaan on hankalaa pelata. Meidän täytyy pitää huolta omasta rakenteestamme sekä pienten asioiden tekemisestä hyvin. Se on nähdäkseni tie hyvään peliin ja kolmeen pisteeseen, Gómez toteaa.

IFK Mariehamn pääsee otteluun ilman suurempia loukkaantumishuolia. Muutamia pikkukolhuja on ja Elias Mastokankaan, Emile Paul Tendengin ja Denis Balanyukin pelaaminen on epävarmaa, mutta varmuudella loukkaantumisen takia sivussa lauantain ottelusta on ainoastaan kolmosmaalivahti Onni Sillanpää.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Al-Emara Mohammad

HIFK-IFK Mariehamn Bolt Arenalla lauantaina 18.9. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HIFK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut