AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

10

(0-0)

Yleisöä 1548

Ilves
4-3-3
vko.23 // 13.6.2021

Ennakko SJK - Ilves

Ennakko SJK - Ilves

Kuva: SJK

SJK saa OmaSp Stadionille maanantaina vieraaksi Ilveksen, joka kamppailee samoista sijoituksista sarjataulukossa.

SJK ja Ilves ovat sarjataulukossa perätysten kahden pisteen erolla toisistaan. Ilves on kuudentena ja SJK tippui seitsemänneksi KuPS-tappion myötä. Myös Ilves hävisi oman edellisen ottelunsa, kun FC Lahti oli vahvempi 3-1 -luvuin. Siten Ilves tippui kolmannelta sijalta kuudenneksi. Marginaalit sarjaa johtavien HJK:n ja FC Interin takana ovat kuitenkin pienet, sillä joukkueet sijoilla 3.-7. mahtuvat neljän pisteen sisään. Lisäksi HJK, FC Inter ja KuPS kärkikuusikossa, ovat pelanneet muita joukkueita yhden ottelun enemmän.

– Tappio on alla, mutta emme ole siitä mitenkään masentuneet. Tiedämme syyt, mitkä johtivat huonoon tulokseen. Peli-ilme oli hyvä ja loimme paikkoja, helpot virheet vain karsitaan pois, kuittaa Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

Molemmat joukkueet hakevat taatusti voittoa maanantaina, mutta SJK:lle se olisi vielä tärkeämpää, sillä se ei ole vielä voittanut yhtään pelaamaansa kotiottelua tällä kaudella. Kotipelejä se on pelannut neljä, joista saldona kaksi tasapeliä ja kaksi niukkaa tappiota HJK:lle ja KuPS:lle. Vieraskentällä SJK on voittanut molemmat pelaamansa ottelut, päästämättä maaliakaan.

– Ehkä ei saa liikaa miettiä kotipelisaldoa tuloksien kannalta, sillä sinne mahtuu hyviäkin pelejä. Mutta joka tapauksessa, kyllä me tiedetään, että meidän pitää voittaa kotona otteluita ja meidän pitää vain parantaa. Siellä me harjoittelemme stadionilla joka päivä, eikä ainakaan paikassa ole mitään vikaa. Meidän pitää vain saada siellä myös tulosta, vastaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kysyttäessä kotisaldosta.

– Meillä on hyvä ja hieno kotikenttä, emmekä me saa sen vuoksi mitään anteeksi. En näe, että vastustajat täällä ainakaan viihtyisi, sillä luulen, että olemme aika veemäinen vastustaja kaikille joukkueille. Eli en ainakaan usko, että yhdelläkään vastustajalla olisi täällä mukavaa. Moni tulee tänne kenties kuitenkin siten, että meillä on suurjoukkuestatus ja sitä he pyrkivät murtamaan, Honkavaara jatkaa.

Ilveksellä on parin viikon sisään neljä ottelua, joista kolme vieraskentällä. Kuntopohjaa ja istumalihaksia testataan.

– Valmistautuminen on mennyt hyvin. Hyvillä mielin hypätään taas bussiin. Tämä on tasapainoilua palauttelun ja terävyyden harjoittamisen välillä. Pienten taktisten asioiden ohella siinä menee välipäivien harjoitukset, Wiss mainitsee.

– Loukkaantumisia ei ole, joten valinnanvaraa ja mietittävää riittää. Tänään sunnuntaina meillä on seitsemän pelaajaa kakkosjoukkueen mukana ja osa jäljelle jääneistä ei mahdu lapulle. Saamme joka peliin täydessä iskussa olevan ryhmän.

SJK:n pelaajatilanteessa ei ole muutoksia sitten edellisottelun.

Erotuomari Gestranius Mattias
AET 1 Siltala Jarkko
AET 2 Millner Max
4.ET Sariola Olli-Jussi

SJK – Ilves OmaSp Stadionilla maanantaina 14.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: SJK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut