5-3-2
vko.42 // 22.10.2020

FC Haka nousi voittoon KuPS:sta (KuPS-FC Haka 2-3)

Salomo Ojala oli taas Hakan sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka aiheutti KuPS:lle sen kolmannen peräkkäisen tappion nousemalla lisäajalla 3-2 (0-1)-voittoon.

KuPS meni ottelussa johtoon 11. minuutilla, kun Urho Nissilä petasi paikan Aniekpeno Udolle, joka ei erehtynyt. Haka tuli tasoihin, kun toista puoliaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia. Salomo Ojalan laukaus otti kimmokkeen KuPS-puolustajasta ja pallo putosi takakulmaan. KuPS siirtyi takaisin johtoon 68. minuutilla. Jiri Nissinen katkaisi Henri Malundaman syötön ja syötti Udolle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Haka tasoitti kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Medon tarkka laukaus yllätti Otso Virtasen. KuPS haki voittomaalia, mutta se olikin Haka, joka maalin teki. Lisäajalla Ojala pääsi tekemään koskilaisten voittomaalin.

Torstainen liigapeli ratkesi lisäajan viimeisillä hetkillä, jolloin Haka-hyökkääjä Salomo Ojala pääsi nostamaan pallon hallitusti maalivahdin ylitse kuopiolaisten maaliverkkoon. Haka-joukkue juhli pukukopissa riehakkaasti upeaa vierasvoittoaan, kuopiolaiset joutuivat sen sijaan maistelemaan kolmatta peräkkäistä kitkerää tappiota.

Kuopiolaiset pääsivät johtoasemaan ottelun alussa, kun keskikenttäpelaaja Urho Nissilä syötti pallon takatolpalle ja hyökkääjä Aniekpeno Udo viimeisteli lähietäisyydeltä tämän kauden viidennen liigaosumansa: 1-0 (12 min). Hyökkääjällä oli puoliajan lopussa toinenkin mainio maalipaikka, lähiohjaus meni kuitenkin ohi ja tauolle mentiin ansaituissa 1-0-lukemissa.

Haka tuli tasoihin toisen puoliajan alussa, jolloin Ojalan laukoma pallo kimposi KuPS-puolustajan jalan kautta kuopiolaisverkkoon: 1-1 (52 min).

KuPS siirtyi uudestaan johtoasemaan 68 minuutin kohdalla, jolloin Haka-puolustus teki pahan virheen vaarattoman näköisessä pelitilanteessa ja laitalinkki Jiri Nissinen pääsi syöttämään pallon eteenpäin Udolle, joka laukoi helposti sarjakauden kuudennen liigamaalinsa: 2-1. Hyökkääjä sai vielä uuden tilaisuuden hattutemppuunkin, mutta hieno mahdollisuus päättyi paitsiovihellykseen.

Sitkeästi taistellut Haka onnistui nousemaan voittajaksi viimeisen varttitunnin aikana. Keskikenttäpelaaja Medo laukoi ensin tarkalla kaukovedollaan 2-2 (77 min) ja lisäjalla Ojala pääsi viimeistelemään voittomaalinsa. Kuopiolaisten toiveikas torstai-ilta päättyi näin suureen pettymykseen.

KuPS matkustaa runkosarjan päätöskierroksen ottelussa HJK:n vieraaksi ja Haka saa kotikentälleen IFK Mariehamnin.

Lähde: KuPS:n verkkosivut