vko.41 // 18.10.2020

FC Honka voitti KuPS:n vieraskentällä (KuPS-FC Honka 0-2)

Demba Savage sinetöi Hongan voiton. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka nappasi isot pisteet kaataessaan KuPS:n vieraskentällä 2-0 (1-0).

KuPS sai loistomahdollisuutensa heti ottelun alkuminuuteilla, kun kuopiolaiset purkivat Hongan kulmapotkutilanteen rynnäten nopeaan vastaiskuun. Tuulennopea laitahyökkääjä Usman Sale pääsi keskialueelta karkumatkalle ja laukoi pallon Hongan maalitolpan kautta ohi. Peli eteni pitkään tasaväkisissä merkeissä, kunnes Lucas Kaufman pääsi laukomaan hieman onnenkin avustuksella 0-1 (37 min). Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

KuPS jatkoi sinnikästä takaa-ajoaan koko toisen puoliajan aina viimeiseen lisäaikasekuntiin saakka. Sitkeä hyökkääminen ja voimakas painostaminen eivät tällä kertaa tuottaneet toivottua tulosta, sen sijaan Demba Savage pääsi lopussa viimeistelemään 0-2 (82 min) ja kuopiolaisten piti näin tyytyä toiseen peräkkäiseen tappioon. Taitava Honka-joukkue pelasi hyvän ottelun ja espoolaisten pukukopissa vietettiinkin raikuvia voitonjuhlia pelin jälkeen.

KuPS isännöi seuraavaksi torstaina FC Hakaa ja FC Honka saa kotikentälleen FC Lahden.