4-3-3
vko.41 // 15.10.2020

FC Lahti murjoi RoPS:n (RoPS - FC Lahti 0-4)

Dimitry Imbongon FC Lahti oli liian vahva RoPS:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti hankaloitti sarjajumbo RoPS:n tilannetta entisestään, kun lahtelaiset hakivat Rovaniemeltä 4-0 -vierasvoiton. Dimitry Imbongo avasi maalihanat, sitten RoPS pisti pallon omiin, seuraavaksi osui Altin Zeqiri ja loppulukemat sinetöi Arttu Auranen.

Lähtökohdat torstain ottelulle olivat kotijoukkueen kannalta hyvät. Rovaniemen Palloseura pääsi otteluun FC Lahtea vastaan käytännössä täydellä kokoonpanollaan. Ainoastaan Daniel Carr oli sivussa kokoonpanosta, mutta hänkin jo harjoittelee joukkueen mukana.

Sitä riemua ei Napapiirillä pitkään kestänyt, että sairastupa olisi tyhjä. Jos varttitunnin kohdalla Aleksandr Kokko joutui vaihtoon. Kokko sai kamppailutilanteessa Matti Klingan kanssa iskua reiteensä, ja jätti pelin jääpussi jalkaan teipattuna. Varttitunti myöhemmin Joonas Vahteran nilkka taittui yli, ja Vahterakin talutettiin vaihtoon.

Sitä ennen RoPS oli ollut hyvin pelissä mukana. Myös Kokon tilalle vaihdettu Matias Tamminen tuli pirteästi sisään, ja oli lähellä maalintekoa heti ensikosketuksestaan. Pallo lipui vain niukasti FC Lahden takatolpan ohitse. Myös Enoch Banzan laidalta RoPS pystyi rakentamaan hyviä tilanteita.

FC Lahti siirtyi johtoon avausjakson viimeisellä minuutilla. Jean-Christophe Coubronnea rikottiin RoPS:n rangaistusalueella. Päätuomari Jari Järvinen ei voinut osoittaa muuta kuin pilkkua. Rangaistuspotkusta viimeisteli varmasti Dimitry Imbongo.

Toisen jakson alussakin RoPS pysyi mukana. Siihen saakka kunnes purku epäonnistui. Jasin Assehnoun pääsi väliin, vei laitaan ja yritti keskitystä, josta pallo kimposi RoPS-topparista maaliin.

Lahden viimeiset maalit olivat enää kosmetiikkaa ja vierasvoitto kirjattiin lopulta selvin numeroin.

TPS-RoPS Veritas Stadionilla maanantaina 19.10. kello 18.30 ja FC Lahti-FC Haka Lahden stadionilla maanantaina 19.10. kello 18.30.

Lähde: RoPS:n verkkosivut