3-4-3
vko.33 // 18.8.2020

FC Inter piti pintansa RoPS:n vieraana (RoPS-FC Inter 0-2)

Taiki Kagayama sinetöi Interin voiton. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter jatkoi vahvoja otteitaan sekä samalla RoPS:n tuskaa voittamalla 2-0 (0-0). Benjamin Källman osui heti paluuottelussaan.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 68. minuutilla. Paluun Interin paitaan tehnyt Benjamin Källman juoksi vaihdosta kentälle minuuttia aikaisemmin ja puski pallon tarkasti alakulmaan. Lopullisen niitin Inter iski lisäajalla, kun Timo Furuholm tarjoili ja Taiki Kagayama sinetöi turkulaisten vierasvoiton.

Kuluneella viikolla Veikkausliigan kärkiuutinen olikin hyökkääjä Benjamin Källmanin paluu kotimaiseen Veikkausliigaan. RoPS-ottelussa Inter-hyökkääjä vaihdettiin kentälle toisen jakson puolivälissä. Källman oli ollut kentällä minuutin ja puski ensimmäisestä kosketuksesta ottelun avausmaalin.

Siihen saakka RoPS oli taistellut tasapäisesti jopa voitosta.Inter ei kuitenkaan ole sarjakärki täysin syyttä. Se iski välittömästi, kun paikan sai. Siitä esimerkkinä ottelun päätösosuma, jonka haisteli lisäajalla japanilainen Taiki Kagayama.

Tauriaisen joukkue kuitenkin esitti huikean tasonnoston sitten edellisen Lahti-ottelun.

Kokoonpanoon oli saatu kaksi odotettua vahvistusta sairasosastolta Atte Sihvosen ja Obed Malolon palattua suoraan avauskokoonpanoon.

Sihvonen pelasi vahvan ottelun, mutta Malolo jouduttiin valitettavasti vaihtamaan jo avausjaksolla. Nyt kyse ei onneksi ollut vanhan vamman uusimisesta, vaan kontaktitilanteessa isku tuli toiselle puolen lonkkaa.

RoPS:n hyökkäyspelissä oli taas monipuolisuutta. Puolustuspelaaminen toimi. Viimeisenä lukkona oli nuori maalivahti Matias Niemelä.

Voitolla FC Inter jatkaa sarjan kärkipaikalla. RoPS on sen sijaan voitoitta kerätessään kaksi pistettä.

RoPS:n seuraava haaste on HJK, jota se isännöi tulevana lauantaina. Inter kohtaa seuraavaksi lauantaina TPS:n odotetussa Turun derbyssä.

Lähde: RoPS:n verkkosivut