vko.39 // 28.9.2020

FC Inter palasi voittojen tielle (FC Inter-FC Lahti 3-0)

Timo Furuholm onnistui maalinteossa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter otti tärkeän voiton kaataessaan kotikentällään FC Lahden 3-0 (1-0).

FC Inter pääsi ottelussa johtoon 29. minuutilla Anthony Annanin laukauksen löydettyä tiensä verkon perukoille. Toisen puoliajan alussa Timo Furuholm lisäsi Interin johtoa. Benjamin Källman sinetöi vielä Interin täyden pistepotin ottelun lopulla. Voiton myötä Inter katkaisi kuuden ottelun voitottoman otteluiden putken.

Kotijoukkue Inter oli ottelussa vakuuttava alusta asti. Vaikka ensimmäisiä maalitilanteita saatiinkin tovi odotella, ei joukkueiden paremmuudesta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Interin ensimmäinen hyvä maalitilanne nähtiin vajaan 20. minuutin kohdalla. Furuholmin laukaus pitkän kuljetuksen päätteeksi painoi vähän takatolpan ohi.

Jesper Engström pääsi 1v1 tilanteeseen Patrik Rakovskyn kanssa viisi minuuttia Furuholmin tilanteen jälkeen. Lahden maalivahti veti tilanteessa kuitenkin pidemmän korren.

Interin johtomaali syntyi painostuksen jälkeen 29. minuutilla. Lahden puolustus ei saanut purettua Interin painostusta, minkä jälkeen Anthony Annan laukoi ruuhkan takaa 1-0 maalin.

Vierasjoukkueen ainoa paikka ottelussa tuli Boelle Imbongolle 42. minuutilla. Henrik Moisander oli tilanteessa kuitenkin hereillä, torjuen upeasti suuntaa vaihtaneen laukauksen ja sitä seuranneen irtopallon.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen jakson alussa kotijoukkueen toisen maalin myötä. Filip Valencic ja Jesper Engström tekivät omalla panoksellaan Timo Furuholmille helpoksi siirtää Inter 2-0johtoon 51. minuutilla.

Lahtelaiset hakivat tappioasemassa riskillä tasoitusta, jättäen Interille omat paikat vastahyökkäyksiin. Interin kolmas maali olikin lähellä 80. minuutilla, kun Benjamin Kälmann pääsi läpiajoon. Lahden maalivahti Rakovsky torjui kuitenkin upeasti.

Ottelu ratkesi lopullisesti viisi minuuttia ennen loppua, kun Källman survoi Taki Kagayaman esityöstä Interin kolmannen ja samalla ottelun viimeisen osuman.

FC Interin seuraava peli on lauantaina, kun se kohtaa Suomen Cupin finaalissa HJK:n. Veikkausliigassa Inter on seuraavan kerran tositoimissa 15.10. saadessaan kotikentälleen KuPS:n. FC Lahden seuraava peli on jo perjantaina 2.10., kun se isännöi IFK Mariehamnia.

Lähde: FC Interin verkkosivut